COMICDOM JOURNAL #37

Σερφάροντας στο comics internet: Η Άνοιξη έχει χτυπήσει για τα καλά την comics επικαιρότητα, κι έτσι για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, οι σημαντικές ειδήσεις είναι μάλλον λίγες κι όσες είναι κάπως σημαντικές, αφορούν στον κινηματογράφο. Αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής των Fun Stuff, το  ωριαίο αφιέρωμα, σε δύο μέρη, του Comics Continuum, όπου ηθοποιοί και μέλη της παραγωγής μιλούν για την ταινία AVENGERS.

  • NEWS

— Η ταινία ΤΗΕ AVENGERS βρέθηκε στην 1η θέση του box office 39 χωρών ανά τον κόσμο, φέρνοντας έσοδα $178,4 εκατομμυρίων, γεγονός το οποίο την καθιστά την ένατη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία εκτός Η.Π.Α. (…)

— H DC Comics συστήνει τους νέους σχεδιαστές των Batman family titles, δίνοντας στη δημοσιότητα artwork των Gregg Hurwitz (ΒΑΤΜΑΝ: THE DARK KNIGHT), Chris Burnham (BATMAN INCORPORATED) και Travel Foreman (BIRDS OF PREY). (…)

— Το επανασχεδιασμένο λογότυπο της αναγεννημένης Valiant, ανήκει στον “logo king”, Rian Hughes.

— Η Fox αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του κινηματογραφικού X-Franchise, με μία ταινία NEW MUTANTS… (…)

… ενώ, παράλληλα, ξεκινούν τον Ιανουάριο τα γυρίσματα στο sequel του X-MEN: FIRST CLASS. Τέλος, υπάρχουν σχέδια και για κινηματογραφικά reboot του DAREDEVIL και των FANTASTIC FOUR. (…)

— O πρώτος σχεδιαστής της σειράς ASTONISHING X-MEN, John Cassaday, “επιστρέφει” για να σχεδιάσει το variant cover του τεύχους #50. (…)

— Η πρώτη εμφάνιση του Iron Man στο TALES OF SUSPENSE #39 πουλήθηκε στην τιμή-ρεκόρ των $375,000. (…)

— Αρχής γενομένης από το φθινόπωρο, η Bluewater εγκαινιάζει μία νέα σειρά βιογραφικών comics αφιερωμένων σε μεγάλους ζωγράφους, όπως ο Vincent Van Gogh και ο Pablo Picasso. Τα comics επιμελείται ο Γερμανός καλλιτέχνης Willie Blöß. (…)

— O Stan Lee απαντά στο γιατί δεν υπάρχει το όνομα του Jack Kirby στα credits της ταινίας AVENGERS και η απάντηση ικανοποιεί μόνο τον ίδιο. (…)

— Tο Σάββατο 28 Απριλίου έγιναν στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης “50 Χρόνια Αστερίξ”, η οποία προέκυψε από τη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τη Μαμούθ Κόμιξ. (…)

— To τεύχος Μαϊου του αμερικανικού PLAYBOY φιλοξενεί ένα νέο illustration του Frank Quitely, το οποίο συνοδεύει μία ακόμη προβοκατόρικη συνέντευξη του Grant Morrison, στην οποία χαρακτηρίζει το concept του Batman “εντελώς gay”, ενώ δηλώνει και ότι δεν υπάρχει τίποτα “ευγενές” στον χαρακτήρα του Magneto. (…)

  • FUN STUFF

— Το Comics Continuum μπορεί να είναι υπερήφανο για ένα ωριαίο αφιέρωμα σε δύο μέρη, όπου ηθοποιοί και μέλη της παραγωγής μιλούν για την ταινία AVENGERS. Δείτε εδώ το πρώτο και εδώ το δεύτερο μέρος.

— Το Newsarama προτείνει 10 τίτλους που θα μπορούσαν να αποτελούν ένα “τρίτο κύμα” των New 52 της DC.

— Υπάρχουν πολιτικοποιημένοι δημιουργοί και δημιουργοί με πολιτικοποιημένο έργο. Ο Spain Rodriguez ανήκει και στις δύο κατηγορίες.

SPAIN RODRIGUEZ: A Legendary Underground… από revelinnewyork

— To artwork του Des Taylor  κοσμεί vintage εξώφυλλα περιοδικών που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ…

— ΤΗΕ DARK KNIGHT RISES promo photos.

— Hellboy δια χειρός Frank Cho.

— That’s all folks! Σας αφήνω παρέα με ένα poster για την 20η επέτειο του Sandman, το οποίο αποτελεί συλλογική δουλειά πλήθους καλλιτεχνών. Αμέσως μετά το poster, δείτε ποιο σχέδιο ανήκει σε ποιον!