COMICDOM JOURNAL #47

Σερφάροντας στο comics internet: Η Marvel ετοιμάζεται να λανσάρει ξανά το universe της χωρίς να κάνει reboot, η DC επιστρέφει για τον Ιούνιο στην κορυφή των πωλήσεων, η ταινία THE AMAZING SPIDER-MAN σπάει τα ταμεία, ένα fan video για τον Miles Morales κάνει το γύρο του διαδικτύου, κι αυτές είναι μόνο μερικές από τις ειδήσεις και τα fun stuff της εβδομάδας που πέρασε.

  • NEWS

— Marvel NOW! θα λέγεται το relaunch της εκδοτικής που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012, και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2013. Θα κυκλοφορήσουν συνολικά 22 νούμερο 1 τίτλοι, ένας κάθε εβδομάδα, ανάμεσά τους και τα UNCANNY AVENGERS, AVENGERS και ALL NEW X-MEN. (…)

— Ο Ιούνιος χαρακτηρίζεται από την επιστροφή της DC στην πρώτη θέση στις πωλήσεις αντιτύπων, με τη Marvel να παραμένει πρώτη στα έσοδα. Στις δέκα πρώτες θέσεις συναντάμε AVENGERS VS X-MEN (και το tie-in AvX), BEFORE WATCHMEN, SPIDER-MEN και τους μόνιμους chart-toppers, JUSTICE LEAGUE και BATMAN. (…)

— Ο Luc Besson θα γράψει και θα σκηνοθετήσει την αγγλόφωνη live-action κινηματογραφική μεταφορά της sci-fi σειράς comics,  VALERIAN ET LAURELINE, που δημιούργησαν το 1967 οι Pierre Christin και Jean-Claude Mezieres. Ο τελευταίος είχε κάνει concept art για την ταινία ΤΗΕ FIFTH ELEMENT. (…)

— O Howard Chaykin πρόκειται να γράψει και να σχεδιάσει μία νέα σειρά Buck Rogers για τη Hermes Press. (…)

Το εντυπωσιακό άνοιγμα και η επίσης εντυπωσιακή συνέχεια της ταινίας THE AMAZING SPIDER-MAN, συμπληρώνονται από την είδηση ότι πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας ακόμη κινηματογραφικής τριλογίας. (…)

— O Judd Winick φεύγει από τη σειρά CATWOMAN για να γράψει και να σχεδιάσει ένα δικό του all-ages graphic novel. Τη θέση του παίρνει η έμπειρη Ann Nocenti (…)

— O John Layman και ο Jason Fabok αναλαμβάνουν αντίστοιχα ρόλους σεναριογράφου και σχεδιαστή στη σειρά DETECTIVE COMICS, αρχής γενομένης από το #13 του Οκτωβρίου. (…)

  • FUN STUFF

— Το Newsarama συγκεντρώνει τις διάσπαρτες πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής για το relaunch της Marvel, σε ένα άκρως ενδιαφέρον και ενημερωτικό countdown!

— Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 4η Ιουλίου, το Comics Alliance αφιέρωσε την εβδομαδιαία στήλη του, Best Art Ever, στην μεγάλη εθνική γιορτή των ΗΠΑ.

Uncle Sam by Daniel Acuña

— O Greg Pak παρουσιάζει τη νέα σειρά του, X-TREME X-MEN, σε ένα 2λεπτο κλιπάκι.

— Elektra και Daredevil δια χειρός Phil Noto.

— Ένα motion poster, προετοιμάζει κι άλλο το έδαφος για την άφιξη της ταινίας DREDD. (κάντε refresh τη σελίδα για να παίξει ξανά ο ήχος και η εικόνα)

—  Character designs του Philip Tan για τη DC και την επιστροφή των MASTERS OF THE UNIVERSE.

— Έπρεπε να το δω για να διαπιστώσω το πόσο καλοφτιαγμένο είναι το παρακάτω fan video για τον Ultimate Spider-Man, Miles Morales.

— Αν είναι να βάλεις ένα Χριστουγεννιάτικο illustration μέσα στο κατακαλόκαιρο, φρόντισε έστω να έχει ένα κάποιο shock factor, όπως το Presents Opening Children από τον Rob Sheridan.

—Ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για το πώς ξεκίνησε η Free Comic Book Day.

— That’s all folks! Τις επόμενες μέρες μείνετε συντονισμένοι στο Comicdom.gr για την κάλυψη του San Diego Comic-Con, με τη στήλη να επιστρέφει τη Δευτέρα 23 Ιουλίου.  Προς το παρόν, σας αφήνω παρέα με ένα βίντεο διάρκειας 13 λεπτών (και κάτι), στο οποίο οι συντελεστές της ταινίας THE DARK KNIGHT RISES, μιλούν για όσα πρόκειται να δούμε στο τελευταίο μέρος της τριλογίας του Christopher Nolan.