COMICDOM JOURNAL 24-06-13

Μετά από μια συγκλονιστική SUPERMAN εβδομάδα, η ζωή μπαίνει και πάλι στους γνωστούς, καλούς ρυθμούς της. Κυρίως από το χώρο των ταινιών οι ειδήσεις, όχι ότι λείπουν και οι ανακοινώσεις για comics, ειδικότερα όσο το San Diego Comic Con 2013 πλησιάζει. Επίσης, ένας συγκλονιστικός, οραματιστής καλλιτέχνης στο artwork της εβδομάδας, αλλά και κάτι να γλυκαθεί η καρδιά σας!

  • COMICS

SM-WWPromo— Και αν σας κακοφάνηκε που η εβδομάδα Superman πέρασε, διαβάστε ένα εξαιρετικό άρθρο του Μανώλη Βαμβούνη που τα έχει όλα, τις ιστορίες origin, αλλά και σχόλια για την ταινία (άλλωστε δική του ήταν η φράση που σφράγισε και τα δικά μας reviews).

— Δεν ξέρω αν εσείς περιμένατε να το δείτε αυτό το ζευγάρι ποτέ, αλλά όπως και να έχει είναι γεγονός στο DC σύμπαν. Μιλάω για το ειδύλλιο Superman και Wonder Woman που είναι καυτό νέο. Από τον Οκτώβρη θα μπορούμε να δούμε και από πιο κοντά τη σχέση των δύο στη νέα σειρά SUPERMAN/WONDER WOMAN (κλίνεται κατά το SUPERMAN/BATMAN). (…)

— Σας έχω ήδη ενημερώσει ότι ο Σεπτέμβρης είναι Villains Month για τη DC, σωστά; Φαίνεται πως στα πλαίσια αυτού του event επανέρχεται και ο δημιουργός του Bane, Graham Nolan, για να φέρει τον ήρωά του αντιμέτωπο με τον Batman. Με αυτή την ευκαιρία παραχώρησε συνέντευξη στο Newsarama όπου μιλάει για τον ήρωα, το νέο project, αλλά και την απεικόνιση του Bane στο DARK KNIGHT RISES.

— Ολόκληρη η βιομηχανία των comics θρηνεί για το χαμό του Kim Thompson και σχεδόν σύσσωμοι οι καλλιτέχνες του χώρου των αποχαιρέτησαν. (…)

adventuretimeepillustrationenchiridion— Η σειρά BLOODHOUND αποχαιρετά τη DC και βρίσκει καινούριο σπίτι στη Dark Horse για μια μίνι σειρά 5 τευχών. Η σειρά θα κάνει ντεμπούτο τον Οκτώβριο και θα συμμετέχει σε αυτή όλη η αρχική δημιουργική ομάδα. (…)

— Όσο πλησιάζει το San Diego Comic Con τόσο οι εταιρίες θα ανακοινώνουν τι δωράκια θα περιμένουν αποκλειστικά αυτούς που θα βρεθούν τις μέρες εκείνες στη Μέκκα των Comic Cons. Πρώτη-πρώτη ανακοίνωσε τις αποκλειστικότητές της η DC. Πάρτε μια γεύση εδώ.

— Τί σας έλεγα; Βροχή οι ανακοινώσεις για τις exclusive κυκλοφορίες κατά τη διάρκεια του SDCC 2013. Ενδιαφέρουσες και οι προτάσεις της BOOM! με μπόλικο ADVENTURE TIME, αλλά και REGULAR SHOW και PEANUTS. Αν ήμουν εκεί, ξέρω τι δωράκι θα έπαιρνα σε κάποιον.

— H Valiant υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Worlds Fan Fiction Portal για το Kindle της Amazon. Αυτό σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει μιαν ιστορία με ήρωες της Valiant, να τη διανείμει μέσα από την Amazon και ίσως να βγάλει και κανένα φράγκο. Δεν είναι κακό! (…)

moon ba on protests— Προσωπικά, θεωρώ ότι η First Second είναι μια απο τις καλύτερες εταιρείες στο χώρο, η οποία προσφέρει πάντα ποιοτικές δουλειές. Μια από αυτές είναι και το TEMPLAR, με θέμα τους Ναϊτες. “Και θα σας φανεί παράξενο, αλλά ο τρελός, αργά ή γρήγορα, ξεφουρνίζει τους Ναΐτες”, σκέφτηκα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στη First Second. Μπορείτε να διαβάσετε συνέντευξη του δημιουργού Jordan Mechner εδώ.

— Πολύ μου άρεσε η τοποθέτηση που έκαναν οι δημιουργοί Fabio Moon και Gabriel Ba για τα όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία. Με ψυχραιμία και ήρεμο πολιτικό λόγο – αν και διατείνονται το αντίθετο – σχολίασαν την εξέγερση με το Μέσο που τους εκφράζει.

  • FILMS/TV

– Κόσμος πάει και έρχεται στο AVENGERS 2:

— Έχασε κόσμος τον ύπνο του, πανικός απλώθηκε σε όλο το geekdom, παιδάκια έκλαιγαν. Και όλα αυτά με την πιθανότητα και μόνο ο Robert Downey Jr να μην παίξει τον Iron Man στις ταινίες που έρχονται. Αλλά “μη φοβού, Μαριάμ” άλλαξε γνώμη ο Robert και όπως ανακοινώθηκε επιστρέφει για τα AVENGERS 2 και 3.

— Και πάνω που είπαν οι fans να ηρεμήσουν, σκάει τη βόμβα ο Joss Whedon ότι ο Tom Hiddleston δε θα επιστρέψει στη συνέχεια του AVENGERS και επομένως ούτε το Loki θα δούμε. Καλός ο Loki, κούκλος ο Hiddleston, αλλά το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς. (…)

woodley— Χαμός και στο AMAZING SPIDER-MAN 2, μιας και ανακοινώθηκε ότι οι σκηνές της Shailene Woodley στο ρόλο της Mary Jane κόπηκαν. Ο σκηνοθέτης είπε ότι ήθελε να εστιάσει στη σχέση του Spider-Μan με τη Gwen, αλλά οι κακές γλώσσες λένε ότι οι fans θεωρούσαν πως η Woodley δεν είναι αρκετά “καυτή” για το ρόλο. Έτσι, όταν βγήκε προς τα έξω η πρόσληψη της Sarah Gadon, όλοι υπέθεσαν ότι βρέθηκε η πιο “καυτή”, αλλά η ίδια έσπευσε να διευκρινήσει μέσω twitter ότι είναι για άλλον ρόλο στα πλατώ. Μεταξύ μας, δεν ξέρω αν συμφωνείτε με τους κακόπιστους fan αλλά μη γελιόμαστε, η Mary Jane είναι – κυριολεκτικά – το κορίτσι της διπλανής πόρτας αλλά η Woodley δεν νομίζω ότι μου άρεσε και πολύ.

– Παρόλο που το καλοκαιράκι είναι εδώ, εμείς ας κάνουμε μια βόλτα στα νέα από το CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER

— Έκανε τις πρώτες τις εμφανίσεις η νέα στολή του Captain America και, παρόλο που δεν τη φοράει ο ίδιος ο Evans, αλλά ένας κασκαντέρ, την έχουμε την εικόνα. Ε, δε μπορώ να τα ξεπεράσω τα αυτιά, τί να κάνω; (…)

cap02

— Η Hayle Atwell – λέγε με Peggy Carter – επιστρέφει στη συνέχεια των ταινιών CAPTAIN AMERICA και όπως καταλαβαίνετε ο ρόλος απαιτεί να τα έχει τα χρονάκια της. (…)

— Αυτά είναι καλά νέα, δε μπορείς να πεις. Το LOCKE&KEY μπήκε στα “υπ’όψιν” της Universal για να γίνει μεγάλου μήκους ταινία! (…)

— Την ίδια ώρα που η Fox αναβάλλει τη μέρα προβολής του X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST και τη μεταθέτει για τη Memorial Day του 2014, o Singer συνεχίζει το παιχνίδι με τα tweets (καλά λέει ο Ηλίας, όλη την ταινία θα δούμε τελικά έτσι) και αποκαλύπτει ένα μέρος της πλοκής.

x-men-days-past-white-house

— Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που περιμένουν το KICK-ASS 2, πάντως εγώ είμαι μία από αυτούς. Και μετά λύπης μου διαβάζω ότι ο Jim Carrey αποχώρησε από την ταινία, γιατί θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά βίαιη και δε θέλει να συμμετέχει. Duh! Στο KICK-ASS τον κάλεσαν να παίξει, όχι στα Ζουζούνια.

— Με καθυστέρηση ενός χρόνου θα δούμε το πολυαναμενόμενο SIN CITY: A DAME TO KILL FOR. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, θα βγει στις αίθουσες τον Αύγουστο του 2014.

— “Ας αρχίσουν οι χοροί…” όσον αφορά τη νέα STAR WARS ταινία! Και αυτό γιατί είμαι πεπεισμένη ότι από αυτήν εδώ τη θέση – να’μαστε καλά – θα παρακολουθήσω την ροή των ειδήσεων που θα είναι εξαντλητική σε τέτοιο βαθμό που θα κάνει τα tweets του Singer χαρούμενο πρωινό ξύπνημα. Ιδού, λοιπόν, όχι το cast, αλλά η περιγραφή των προσόντων που ψάχνει ο JJ Abrams για το cast.

William_Fichtner— Έχετε δει το JIMMY’S END; Σας είχε μιλήσει ο Άρης Κώτσης για αυτό, σας είχα παροτρύνει και εγώ να δείτε τις ημίτρελες, σουρεαλιστικές ταινίες του Alan Moore. Τώρα οι δημιουργοί – κυρίως ο Alan Moore – ζητούν τη βοήθειά σας για να ολοκληρώσουν τον κύκλο των ταινιών μέσα από το kickstarter. Αξίζει, τουλάχιστον, να δείτε το βίντεο.

— Ο William Fichtner θα παίξει τον Shredder στη νέα ταινία με τα Χελωνονιντζάκια (πόσο αστείος είναι ο ελληνικός τίτλος) και παρόλο το πρώτο άγχος του τύπου “μα κάνω για το ρόλο;” δηλώνει χαρούμενος.

— Γνωστά ονόματα και φάτσες – αν και δε θα τις δούμε – δανείζουν τις φωνές τους και περιλαμβάνονται στο cast του AXE COP. Αν προσέξετε, είναι όλοι άνδρες καθώς η Megan Mullally θα κάνει όλες τις γυναικείες φωνές.

— Υπήρχε μια δυσπιστία αν θα έβλεπαν ποτέ οι fans το GATCHAMAN σε live-action ταινία. Αλλά το trailer είναι εδώ και, παρόλο που είναι στα ιαπωνικά και δεν καταλαβαίνω γρι, δε μπορώ να μην παραδεχτώ ότι είναι εντυπωσιακό.

[youtube]http://youtu.be/LVKaIFxQa98[/youtube]

  • ARTWORK

— Στις 28 Ιουνίου γεννήθηκε ένας οραματιστής της τέχνης των comics, ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης που δημιουργεί νέους κόσμους με την Tέχνη και ανάμεσα στα πολλά που έχει προσφέρει είναι ο μόνος που μπορεί να συλλάβει και να αποδώσει κόσμους φανταστικούς και δυσνόητους, όπως αυτός του Lovercraft. Κυρίες και κύριοι, ο Phillippe Druillet!

08040205_blog.uncovering.org_cidades

 

Druillet7

 

heavy_metal_druillet

 

philippe_druilet_sloane

 

37C_COUL_DRUILLET

 

Valinor_Classic_Fantasy_Gallery_050druillet

 

phillippe

 

relativity_druillet

 

  • FUN STUFF

— Μια συνεργασία που θα αφήσει εποχή! Η γνωστή Hello Kitty δε θα διστάσει και θα κάνει cosplay. Και αυτή τη φορά με τα κορίτσια της DC. Hello Kitty και Girl Power!

hello-kitty-girl-power

 

— Στα κλασικά πλεόν Top 10 του Newsarma βρίσκουμε τα καλύτερα – έλα, τώρα, ξέρεις ποιος είναι Νο1 – και τα χειρότερα sidekicks!

Αυτό, σαν παιδάκι θα με έψηνε πολύ άσχημα. Σακίδιο που έχει στοιχεία από τον αγαπημένο σου ήρωα. Πφφ, θα πεις. Όλοι έχουν. Αυτό σε “μεταμορφώνει” στον ήρωα. Πιο συγκεκριμένα σε Batman και Wonder Woman.

batmancostumebackpack

 

wonderwomancostumebackpack

“Θα την κάνεις που θα την κάνεις τη ληστεία, κάντην τουλάχιστον με στιλ”. Αυτό σκέφτηκε και ένας ληστής, έβαλε τη μάσκα του Iron Man και πήγε να κάνει μιαν… ανάληψη.

[youtube]http://youtu.be/fu-YOntNLsA[/youtube]

— Το καλύτερο το κράτησα για το τέλος και το αφιερώνω σε μια φίλη που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα!

[youtube]http://youtu.be/DGr3-QWEkXw[/youtube]