SNAPSHOT REVIEWS 05-12-13

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

WORLDS’ FINEST #16-17289016_20131114104300_large
Writer: Paul Levitz
Pencillers: Scott McDaniel, R. B. Silva
DC Comics

Περίεργος τίτλος το WORLDS’ FINEST. Έχει τις καλές του στιγμές (όπως είναι οι σκηνές καθημερινότητας μεταξύ της Karen και της Helena), έχει τη δράση του (στα τεύχη μας, η Huntress κυνηγάει μια μυστηριώδη γυναίκα σε όλη την πόλη), έχει και ένα plot που εξελίσσεται παράλληλα (η Power Girl, που σημειωτέον φορά πλέον ξανά τη γνώριμη στολή της, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο των υπερδυνάμεών της, που φεύγουν κι έρχονται) και παρ’ όλα αυτά, καμιά ώρα μετά το διάβασμα του τεύχους, μπορεί να έχεις ξεχάσει τα πάντα.

Θεωρώ λάθος και πολύ περιοριστικό το γεγονός ότι ενώ έχουμε περάσει τον ενάμιση χρόνο κυκλοφορίας της σειράς, ακόμη οι δύο ηρωίδες του παράλληλου σύμπαντος της Earth-2 δεν έχουν ενσωματωθεί στο υπόλοιπο “Earth-1” Universe. Αυτό και μόνο θα έστρωνε το χαλί για το επόμενο στάδιο του τίτλου. Ίδωμεν…

290129_20131128074712_largeBATMAN: THE DARK KNIGHT #24-25
Writer: Gregg Hurwitz
Artist: Alex Maleev
DC Comics

Ένα πράγμα που μου αρέσει στο BATMAN: THE DARK KNIGHT, είναι ότι ο Batman μπαίνει πολλές φορές στο παρασκήνιο και τα φώτα πέφτουν στον villain της ιστορίας, κυρίως για να πουν το, τραγικό πολλές φορές, origin του. Στο τεύχος #24, για παράδειγμα, όπου εξιστορείται το origin του Basil Karlo/Clayface, ο Batman δεν εμφανίζεται καθόλου!

Κατά τα λοιπά, η ιστορία είναι μια αναμέτρηση του Batman με τον Clayface (έλα, δεν το ‘χαμε καταλάβει). Στα θετικά, και το σχέδιο του Maleev, που γενικά μου αρέσει, αλλά εδώ νομίζω ότι ταιριάζει ιδιαίτερα. Σε μια υπερπληθώρα Bat-titles, το BATMAN: THE DARK KNIGHT εξακολουθεί να δικαιολογεί – και με το παραπάνω – την ύπαρξή του.

DETECTIVE COMICS #25288597_20131107231937_large
Writer: John Layman
Artists: Jason Fabok, Jorge Lucas
DC Comics

Μια και στο BATMAN έχουμε το ετήσιο event με τίτλο “Zero Year” (όπου μαθαίνουμε το origin του Σκοτεινού Ιππότη), η DC σκέφτηκε “μαλακία να μην το εκμεταλλευτούμε κάνοντας tie-in σε άλλους τίτλους”. Έτσι, αυτό το μήνα, το DETECTIVE COMICS μας μεταφέρει έξι χρόνια πριν, σε μια περιπέτεια με βασικό πρωταγωνιστή τον James Gordon. Δεύτερη ιστορία Batman χωρίς Batman. Αυτά είναι.

Στα της ιστορίας, κατά τη διάρκεια μιας φοβερής καταιγίδας που σαρώνει τη Gotham City (και μας δίνει το κατάλληλο ατμοσφαιρικό σκηνικό), ο Lieutenant Gordon προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση της Black Mask Gang. Μεγαλύτερο του εμπόδιο; Μα, φυσικά, το διεφθαρμένο G.C.P.D.. Μια ιστορία με έντονο “άρωμα” ΒΑΤΜΑΝ: YEAR ONE και δυνατό στοιχείο το πολύ καλό σχέδιο του Fabok.

288622_20131107225108_largeACTION COMICS #25
Writer: Greg Pak
Artist: Aaron Kuder, Scott McDaniel
DC Comics

Μια και στο BATMAN έχουμε το ετήσιο event με τίτλο “Zero Year” (όπου μαθαίνουμε το origin του Σκοτεινού Ιππότη), η DC σκέφτηκε “μαλακία να μην το εκμεταλλευτούμε κάνοντας tie-in σε άλλους τίτλους”. (Διαβάζω πολύ Σακαρίδη και κλέβω συγγραφικά gimmicks. Και μπράβο μου!)

Θυμάστε την καταιγίδα που χτύπησε τη Gotham City πριν δύο λεπτά (ή, τέλος πάντων, όσο σας πήρε να διαβάσετε το προηγούμενο snapshot); Ο νεαρός Superman, ο οποίος ακόμη μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του (που δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως), νομίζει – αλαζονικά – πως μπορεί να τη σταματήσει. Το μάθημα που θα πάρει είναι πως, αν και δε μπορεί να τα βάλει με τα στοιχεία της φύσης, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

SUPERMAN/WONDER WOMAN #1-2285859_20131009102213_large
Writer: Charles Soule
Penciller: Tony S. Daniel
DC Comics

Ίσως σε κάποιους να μην άρεσε η απόφαση της DC να τα “φτιάξει” στον Superman και τη Wonder Woman, εμένα όμως με βρίσκει σύμφωνο αυτή η απόφαση (ο Ξύδης κουμπάρος). Πρώτον, γιατί θα μπορέσουμε να δούμε αυτή τη σχέση να εξελίσσεται, όπως δεν την έχουμε δει στο παρελθόν (ongoing σειρά) και δεύτερον, γιατί – ας μην κοροϊδευόμαστε – στο κοντινό μέλλον, ο Superman θα είναι μαζί με τη Lois και θα επιστρέψουμε στις business as usual. Αφήστε τα παιδιά να το χαρούν όσο μπορούν!

Το γεγονός της έκδοσης ενός κοινού τίτλου δεν το πολυπερίμενα και είχα κάποιες ανησυχίες, όμως το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι είναι αρκετά ικανοποιητικό. Στα δύο πρώτα τεύχη, έχουμε προλάβει να δούμε τα καυγαδάκια του ζευγαριού (η Wonder Woman επιθυμεί να δημοσιοποιήσουν τη σχέση τους), κοινές μάχες, γνωριμία με τα “συμπεθέρια” (Απόλλωνα, Ήφαιστο κ.λπ.), τα επαγγελματικά του Clark (διατηρεί ένα blog με την Cat Grant) και εμφανίσεις από τους Doomsday και Zod. Not bad at all.