COLLECTED EDITIONS 22-11-14

Καλώς ήλθατε για άλλη μια φορά στο Collected Editions. Τη στήλη που θέλει να σας κάνει να μάθετε όλα τα τελευταία νέα για τα trades, τα hardcovers και τις βιβλιοθήκες του IKEA.

NEWS OF THE TRADE

WarlockΝα ζήσουμε να τα θυμόμαστε… Βάλτε ελληνικό καφέ ή κονιάκ και διαβάστε τη συνέντευξη του Cory Sedlmeier (editor των Marvel Masterworks, αλλά και του MIRACLEMAN) για το collectededitions.com, όπου μας αποκαλύπτει πως η έκδοση των softcover Masterworks σταματάει το Δεκέμβριο με την έκδοση του WARLOCK Vol. 1 (και συνολικά του 72 τόμου της σειράς). Εδώ και πολύ καιρό (και ιδίως μετά την ανακοίνωση της σειράς Epic Collection), κυκλοφορούσαν φήμες περί κατάργησης της σειράς. Η αλήθεια είναι ότι με την Epic Collection (που διαρκώς επεκτείνεται) υπήρχε μεγάλη αλληλοκάλυψη, αλλά ήταν μια σειρά που μου άρεσε πολύ, όχι μόνο για το περιεχόμενο, αλλά και για την υψηλή αισθητική της. Η ζωή συνεχίζεται!

Στα solicitations του Φεβρουαρίου για τη DC, λίγα πράγματα ξεχωρίζουν. Ανάμεσα σε αυτά είναι το BATMAN NOIR: THE DARK KNIGHT RETURNS DELUXE EDITION HC, το οποίο παρουσιάζει την αγαπημένη ιστορία σε μια ασπρόμαυρη έκδοση. Προφανώς τέτοια έργα προτείνονται κυρίως για αισθητικούς λόγους και όχι για να διαβάσει κάποιος την ιστορία για πρώτη φορά. Θα περιμένω να το δω σε κάποιο κατάστημα και μετά θα πάρω την τελική μου απόφαση. Ίσως δοκιμάσω και το SENSATION COMICS FEATURING WONDER WOMAN Vol. 1 TPB, αφού – σε αντίθεση με τα LEGENDS OF THE DARK KNIGHT και ADVENTURES OF SUPERMAN – δεν αγοράζω τη μηνιαία ανθολογία σε τεύχη.

9780785190196_1Την ίδια ώρα, η Marvel κυκλοφορεί το δεύτερο και τελευταίο τόμο της νέας σειράς της She-Hulk, SHE-HULK Vol. 2: DISORDERLY CONDUCT TPB των Soule και Pulido, που έχει αποσπάσει αρκετά καλές κριτικές. Νομίζω πως, σε σετάκι με τον πρώτο τόμο, είναι ό,τι πρέπει για όσους δεν παρακολουθούμε τους τίτλους της Marvel σε μηνιαία βάση. Σκέφτομαι μήπως “μπουμπουνίσω” και το WOLVERINE: ORIGIN II (αν και κάτι τέτοια θα έπρεπε να απορρίπτονται από τον τίτλο και μόνο). Λίγη παραπάνω έρευνα θα μας δείξει το σωστό δρόμο. Το RUNAWAYS είναι ένα από τα λίγα “βασικά” έργα του αγαπημένου μου Brian K. Vaughan που δεν έχω διαβάσει και η επανέκδοσή του ως Complete Collection από τη Marvel είναι μια καλή ευκαιρία. Βέβαια, βλέπω ότι έχουμε ήδη φτάσει στο RUNAWAYS: THE COMPLETE COLLECTION Vol. 3 TPB, οπότε έχουμε να κάνουμε λίγο catching up.

COLLECTION UPDATE

MoonΈλα πάρε, πάρε, έχω πράγμα που σαλεύει! Αρκετές και ενδιαφέρουσες οι προσθήκες στη συλλογή. Πρώτα-πρώτα (και αφού το έχω αναφέρει καμιά εικοσαριά φορές ήδη) είχαμε τέσσερις τόμους στην Epic Collection, αφού η Marvel κυκλοφόρησε τα πρώτα volumes διάφορων σειρών, με αφορμή τα 75α της γενέθλια. Αυτά ήταν τα AMAZING SPIDER-MAN Vol. 1, THOR Vol. 1, FANTASTIC FOUR Vol. 1 και MOON KNIGHT Vol. 1. Παρόλο που το υλικό των τριών πρώτων ήδη το είχα μέσω των Marvel Masterworks, η φωνούλα του completionist δε με άφησε σε ησυχία… Όποιος ενδιαφέρεται στο να έχει ολοκληρωμένες κλασικές σειρές της Marvel (φυσικά, με την προϋπόθεση να τις ολοκληρώσει) δεν πρέπει να τα χάσει. Όποιος θέλει να βγάλει και η DC κάτι αντίστοιχο, ας πάρει νουμεράκι για την αναμονή…

Η πλέον πρόσφατη προσθήκη στη ανατύπωση των newspaper strips ηρώων της DC από τη Library of American Comics της IDW είναι το WONDER WOMAN: THE COMPLETE NEWSPAPER STRIP 1943-1944, που επανεκδίδει για πρώτη φορά ολοκληρωμένες τις περιπέτειες της Wonder Woman στις σελίδες των εφημερίδων. Λίγο τσιμπημένη η τιμή του (αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για το μικρότερο – σε σελίδες – τόμο της σειράς), αλλά οι fans της αγαπημένης ηρωίδας και των κλασικών comics δεν πρέπει να το χάσουν.

WW

Συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο των κλασικών comics. Στο προηγούμενο installment, σας έλεγα για την Carl Barks Library από τη Fantagraphics. Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε και η Don Rosa Library που κινείται στα ίδια υψηλά επίπεδα ποιότητας. Το μόνο που μου φάνηκε αρκετά περίεργο είναι το γεγονός ότι το… μέγεθος των hardcovers είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Carl Barks Library. Φανταζόμουν ότι θα αποτελούσαν μια φυσική συνέχεια στο ράφι της βιβλιοθήκης. Oh, well…

17671903Άλλη μια σειρά της Vertigo που πλησιάζει προς το τέλος της είναι το THE UNWRITTEN. Τον περασμένο μήνα είχαμε δύο νέες κυκλοφορίες με το Volume 10: War Stories και την έκδοση σε trade paperback του OGN TOMMY TAYLOR AND THE SHIP THAT SANK TWICE. Αν και παρακολουθώ τη σειρά από όταν πρωτοκυκλοφόρησε, θέλω να την ξαναδιαβάσω μόλις ολοκληρωθεί, γιατί νομίζω ότι “χάνει” από το περιστασιακό διάβασμα, όποτε βγαίνει ένας νέος τόμος.

Αυτά και για σήμερα. Ελπίζω να βρήκατε ιδέες για να τσεκάρετε κάποια πράγματα (Χριστούγεννα έρχονται άλλωστε!) και τα λέμε την επόμενη φορά.