SNAPSHOT REVIEWS 29-01-15

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

BATMAN AND ROBIN #38325545_20150121054317_large
Writer: Peter J. Tomasi
Αrtist: Patrick Gleason
DC Comics

He’s baaaack! Αφού τον κλάψαμε για πολλούς μήνες, το αγαπημένο κωλόπαιδο Damian Wayne επιστρέφει (ανέλπιστο!) και, μάλιστα, διαθέτοντας υπερδυνάμεις! Από τα χέρια του Ra’s al Ghul, σε αυτά του Darkseid και, εν τέλει, πίσω στη Bat-Family, η αναζήτηση του ήταν μια μεγάλη περιπέτεια. Μετά από όλα αυτά, μια απλή περιπολία στη Gotham City, με τις απαραίτητες συμπλοκές, μοιάζει με ένα ήσυχο βράδυ. Βέβαια, πάντα υπάρχει ο “στοργικός” πατέρας που δε γουστάρει την επίδειξη των υπερφυσικών δυνάμεων (άσε το παιδί να πετάξει, ρε!), ενώ οι εφιάλτες του θανάτου θα αργήσουν να εγκαταλείψουν τον ύπνο του Damian. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς απέκτησε αυτές τις δυνάμεις, αλλά και πώς θα είναι η ζωή του με αυτές.

Πάντως, ένα είναι το σίγουρο – είμαστε ακόμα στην αρχή.

Supergirl_38SUPERGIRL #36-38
Writers: K. Perkins, Mike Johnson
Penciller: Emanuela Lupacchino
DC Comics

Ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο, οι πικραμένες καρδιές το ξέρουνε μόνο” λέει το γνωστό άσμα και το τελευταίο story arc του SUPERGIRL, με τίτλο “Crucible”, είναι ένα ωραιότατο παράδειγμα. Ξεκινάμε με την Kara να δουλεύει σε ένα cafe, προσπαθώντας να ζήσει σαν ένα κανονικό κορίτσι, ακολουθεί ένα κήρυγμα από τον ξάδελφο (ένας είναι ο ξάδελφος) και αναθαρρεί ο Ξύδης σκεπτόμενος ότι θα δούμε – επιτέλους – μια ιστορία που θα δώσει βάρος και στη ζωή του alter ego της Supergirl. Αμ δε!

Στην έβδομη, κιόλας, σελίδα η Kara απαγάγεται από την Crucible Academy, ένα διαγαλαξιακό σχολείο, που σαν στόχο έχει να βοηθήσει τους μεταλλαγμένους νέους τους νέους που έχουν υπερδυνάμεις, ώστε να μάθουν να τις χρησιμοποιούν καλύτερα προς όφελος των κόσμων τους. Η Supergirl θα γνωρίσει κόσμο, θα κάνει μαθήματα και εν τέλει θα χρειαστεί να μετάσχει σε αποστολές. Γενικά, αδιάφορα πράγματα, που δεν αξίζουν το χρόνο σας. Και αυτό γιατί το μόνο που έχει σημασία είναι η παλλαϊκή απαίτηση που λέει:

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

EARTH 2 #30Earth2_30
Writer: Marguerite Bennett, Mike Johnson
Pencillers: Andy Smith, Tyler Kirkham, Cliff Richards
DC Comics

Εδώ ο κόσμος καίγεται, και η Earth 2 χτενίζεται! Τη στιγμή που όλος ο Apokolips εξαπολύει επίθεση, στρέφουμε τα βλέμματά μας προς τα Avatars, τις προσωποποιήσεις των πνευμάτων πραγμάτων, όπως οι ωκεανοί, ο αέρας και το ζωικό βασίλειο (μια ιδέα που έχει αναπτυχθεί και στα ANIMAL MAN και SWAMP THING). Τα Avatars ενώνονται μετά από αιώνες, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της απειλής.

Τα καλά νέα είναι ότι, αν και το τεύχος διαβάζεται νεράκι (στα όρια του decompressed), περιέχει αρκετές ιδέες, αφού ουσιαστικά έχουμε το origin τριών εκ των Avatars, και ότι το artwork κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα. Τα κακά νέα είναι ότι, από τη μία, η ιστορία θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα αν ήταν ένα mini series τεσσάρων τευχών (έξι αν το αναλάμβανε ο Geoff Johns, καμιά εικοσαριά αν το έγραφε ο Brian Michael Bendis), ενώ από την άλλη μοιάζει ξεκάρφωτη σε σχέση με το EARTH 2 και το Earth 2 Universe. Φταίω εγώ μετά, αν πάρω το μέρος του Darkseid (καλό παιδί, αλλά παρεξηγημένο).

319912_20141120001253_largeWONDER WOMAN #36-38
Writer: Meredith Finch
Penciller: David Finch
DC Comics

Οικογενειακή υπόθεση, πλέον, το WONDER WOMAN. Το ζεύγος των Meredith και David Finch αναλαμβάνει τον τίτλο μετά το αρκετά πετυχημένο run των Azzarello και Chiang (κατά κύριο λόγο), που όμως είχε κάνει τον κύκλο του και είχε αρχίσει να κουράζει. Και η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Η Meredith Finch βάζει τη Diana στο μέσο αντικρουόμενων δυνάμεων, στην προσπάθειά της να ισορροπήσει ανάμεσα στους ρόλους της ως θεού του πολέμου, βασίλισσας των Αμαζόνων και μέλους της Justice League. Ειδικά στον θέμα των Αμαζόνων, μια μερίδα θέτει θέμα αμφισβήτησης στην ηγεσία της Diana και προτείνει την αντικατάστασή της. Από ποια; Σιγά μη σας γράψω!

Το σχέδιο του – ούτως ή άλλως – αγαπημένου David Finch είναι πολύ καλό και φέρνει έναν αέρα ανανέωσης. Η δε απεικόνιση της Wonder Woman είναι από τις καλύτερες που έχω δει. Με λίγα λόγια, το νέο run είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσετε να διαβάζετε τον τίτλο.

BATMAN/SUPERMAN #18325526_20150121041851_large
Writer: Greg Pak
Penciller: Adrian Syaf
DC Comics

Το BATMAN/SUPERMAN είναι ένας τίτλος που μέχρι τώρα δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες. Αυτό φαίνεται να αλλάζει, καθώς το τελευταίο story arc είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο έχουμε δει στον τίτλο. Οι δύο ήρωες εξακολουθούν να είναι στο κατόπι του δολοφόνου με τις υπεράνθρωπες δυνάμεις, που έχει σκοπό να βλάψει οποιονδήποτε, αν με αυτό πληγώσει τον Superman (ενός Super-Joker δηλαδή).

Η ιστορία είναι αρκετά καλογραμμένη, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους διαλόγους (βέβαια, το highlight ήταν στο προηγούμενο τεύχος με το διάλογο: “What training do you have?” “I’m Batman.”). Στο τεύχος αυτό έχουμε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη για την ταυτότητα του δολοφόνου, αλλά και μια πολύ ωραία σκηνή με πρωταγωνιστές τους δύο ήρωες. Σίγουρα, αναμένουμε με αγωνία (καλά, κόψε κάτι) την κατάληξη.