SNAPSHOT REVIEWS 10-09-15

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

BATMAN #43Batman_43
Writer: Scott Snyder
Artist: Greg Capullo
DC Comics

Οι περιπέτειες του Jim Gordon ως τεράστιου ρομποτικού Batman συνεχίζονται, αν και στην πραγματικότητα, στο συγκεκριμένο τεύχος, αποχωρίζεται το mecha κοστούμι του και προτιμά μία απλή στολή, μια και η αποστολή του απαιτεί να μπει σε stealth mode. Ποιά είναι η αποστολή του; Να βρει ποιος είναι ο περίφημος Mr. Bloom, που χαρίζει υπερδυνάμεις σε κοινούς κακοποιούς, εμφυτεύοντάς τους ειδικούς σπόρους.

Το σημαντικότερο μέρος της ιστορίας, όμως, καταλαμβάνει η – αναμενόμενη – επιστροφή του Bruce Wayne και η αποκάλυψη του τι του συνέβη μετά την τελευταία μάχη με τον Joker, όπου όλοι (εκτός από όσους έχουν διαβάσει πάνω από δέκα comics στη ζωή τους) πίστευαν ότι έχει εγκαταλείψει το μάταιο τούτο κόσμο. Το βασικότερο όλων είναι ότι δε θέλει να είναι, πλέον, ο Batman! Η εξήγηση είναι λίγο απογοητευτική (όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις). Πού την πας, ρε Snyder, τη δουλειά;

Detective_43DETECTIVE COMICS #43
Writer: Brian Buccellato
Artist: Fernando Blanco
DC Comics

Συνεχίζουμε σε ρυθμούς Batman και σε έναν τίτλο που γίνεται όλο και καλύτερος. Το DETECTIVE COMICS ακολουθεί και αυτό την ιστορία του Jim Gordon ως Batman, όμως δίνει περισσότερη έμφαση στο G.C.P.D. και τα άτομα που το στελεχώνουν. Το γνώριμο cast των Bullock, Montoya και Sawyer, πλαισιώνεται από πολλούς άλλους χαρακτήρες και δημιουργούν μια ομάδα υποστήριξης του Gordon, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε και άλλες παράλληλες ιστορίες. Στο συγκεκριμένο τεύχος, το G.C.P.D. θα βρεθεί αντιμέτωπο με τη συμμορία La Morte, ενώ την εμφάνιση τους θα κάνουν τόσο η Joker’s Daughter, όσο και η οικογένεια Falcone.

Το DETECTIVE COMICS αυτή την εποχή θυμίζει έντονα το GOTHAM CENTRAL, κάτι που είναι πολύ καλό, αφού το τελευταίο ήταν ένα έξοχο comic, που σας προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε, περιμένοντας τη Season 2 του GOTHAM.

STAR WARS #7SW_7
Writer: Jason Aaron
Artist: Simone Bianchi
Marvel Comics

Οι ιστορίες με γιγαντιαία ρομπότ είναι πάντα διασκεδαστικές, όμως αρκετά με τα Batman Comics. Ας στρέψουμε το βλέμμα μας σε έναν μακρινό γαλαξία. Το STAR WARS συνεχίζει την εξιστόρηση των περιπετειών του Luke Skywalker μετά τα γεγονότα του Episode IV, κάνοντας, για το έβδομο τεύχος, μια μικρή παράκαμψη, για να μας πει μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Obi-Wan Kenobi όταν βρισκόταν στον πλανήτη Tatooine.

Η αλήθεια είναι πως η ιστορία είναι, μάλλον, αδιάφορη. Στην ουσία, βλέπουμε πως ο τελευταίος των Jedi έχει γίνει ερημίτης με μόνο σκοπό την προστασία του Luke, αφού δεν μπορεί να αναλάβει την εκπαίδευσή του. Μετριότης μετριοτήτων. Ας ελπίσουμε να μας αποζημιώσει το δεύτερο arc, που ξεκινάει στο επόμενο τεύχος.

JL_43JUSTICE LEAGUE #43
Writer: Geoff Johns
Artist: Jason Fabok
DC Comics

ΠΑ-ΝΙ-ΚΟΣ! Το storyline “The Darkseid War” μπαίνει στο ψητό, όταν η Grail, κόρη του Darkseid, καλεί τον πατέρα της στη Γη, για να μονομαχήσει με τον Anti-Monitor, το μέρος του οποίου έχει πάρει η ίδια. Τί κάνει γι’ αυτό η Justice League; Τα περισσότερα μέλη της είναι πλέον ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη και θα πρέπει να αποφασίσουν τι στρατηγική θα ακολουθήσουν. Και όλα αυτά την ώρα που ο Batman έχει πάρει τη θέση του Metron στη Mobius Chair (και δε λέει να την αφήσει μέχρι να του απαντήσει όλα τα ερωτήματα), και οι Superman και Lex Luthor δέχονται ανηλεή επίθεση στον Apokolips.

Όπως καταλαβαίνετε, το τεύχος είναι υπερπλήρες δράσης και εξελίξεων, ο Johns βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, ενώ το σχέδιο του Fabok μου φαίνεται σε κάθε τεύχος όλο και καλύτερο. Αν διαβάζετε έναν τίτλο από τη DC αυτή την εποχή, θα πρέπει να είναι το JUSTICE LEAGUE.

ACTION COMICS #43Action_43
Writers: Greg Pak, Aaron Kuder
Artist: Aaron Kuder
DC Comics

Σε έναν κόσμο που γνωρίζει, πλέον, ότι ο Clark Kent είναι ο Superman, η ζωή του Clark δεν είναι καθόλου εύκολη. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών του. Οι κάτοικοι της Metropolis είναι διχασμένοι – κάποιοι του συμπαραστέκονται, ενώ κάποιοι άλλοι του επιτίθενται. Αναπόφευκτα, οδηγούμαστε σε σύγκρουση των αρχών με πολίτες που βρίσκονται στο πλευρό του Superman, όμως πίσω από όλα αυτά μπορεί να βρίσκονται κάποια τέρατα-σκιες (σιγά μην είναι και ο καπνός από το νησί του LOST).

Δε λέω, ενδιαφέρον το να βλέπουμε μια πιο ανθρώπινη πλευρά του Superman, αλλά πολλές φορές σε αυτό το storyline έχω νιώσει ότι κάποιος προσπαθεί να κάνει κήρυγμα ώστε “όλοι μαζί αδελφομένοι και αγαπημένοι να τρέξουμε στα καταπράσινα λιβάδια” και πραγματικά δεν μου αρέσει καθόλου. Ειδικά εάν όλα αυτά παρουσιάζονται με το μετριότατο artwork του Kuder. Αν διαβάζετε έναν τίτλο από τη DC αυτή την εποχή, ελπίζω να μην είναι το ACTION COMICS…