Batman #44

Δύο... κοκκόροι είναι καλύτεροι από έναν!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #44

WritersScott Snyder, Brian AzzarelloArtistJockPublisherDC Comics

“Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, αργεί να ξημερώσει” λέει ο λαός μας, και όπου μαζεύονται πολλοί δημιουργοί το αποτέλεσμα – συνήθως – απογοητεύει, θα προσέθετα εγώ. Και όμως οι Scott Snyder και Brian Azzarello βάλθηκαν να γίνουν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, σε ένα εξαιρετικό τεύχος.

Η ιστορία είναι – ουσιαστικά – αυτοτελής (αν και γίνεται μια προσπάθεια σύνδεσης με τα τρέχοντα γεγονότα και τον villain Mr. Bloom) και διαδραματίζεται μετά το Zero Year. Ο Batman διερευνά τη δολοφονία ενός 15χρονου, ξεκινώντας από τον τόπο του εγκλήματος και περνώντας από όλες τις σκοτεινές γωνιές της Gotham. Θα αντιμετωπίσει όλη την κλίμακα της εγκληματικής ιεραρχίας, από τις συμμορίες των δρόμων μέχρι τον ίδιο τον Penguin. Και λίγο-λίγο θα ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του άτυχου θύματος. Ο Jock, με το ιδιαίτερό του στυλ, αντικαθιστά επάξια τον Capullo, ενώ την παράσταση κλέβει το coloring του Loughridge, με ένα υπέροχο, ξεβαμμένο γκρι να κυριαρχεί και να εισβάλει στον ασπρόμαυρο κόσμο του Σκοτεινού Ιππότη. Μην το χάσετε!