From Under Mountains #1

Το πρώτο τεύχος της σειράς κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη με τους χαρακτήρες του

Εάν αγαπάτε τους φανταστικούς κόσμους, όπου η μαγεία και η περιπέτεια συνδυάζονται, οι ήρωες είναι γήινοι και παλεύουν με όπλα τη θέληση και τις δεξιότητές τους, κόντρα στη κοινωνική τους θέση και τις δυσοίωνες συνθήκες, θα σας αρέσει το συγκεκριμένο comic.

Το πρώτο τεύχος του FROM UNDER MOUNTAINS δίνει τον τόνο για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη για τους χαρακτήρες του, χωρίς να πλατειάζει. Παρουσιάζονται τρεις παράλληλες ιστορίες που, αναπόφευκτα, θα διασταυρωθούν και θα οδηγήσουν σε μία δημιουργική κορύφωση.

Στο φανταστικό σύμπαν της Akhar, σε μία ερημική περιοχή της επαρχίας, μία μάγισσα κάνει επίκληση σε μία οντότητα άλλης διάστασης, για να τη βοηθήσει να καταστρέψει τους εχθρούς της. Στο οχυρό της επαρχίας, ο τοπικός άρχοντας αποχαιρετά τον γιο και διάδοχό του, που αναχωρεί για να παρακολουθήσει έναν αγώνα ξιφασκίας, ενώ η κόρη του ασφυκτιά στον περιορισμένο της ρόλο, με τον οποίο πρέπει να συμβιβαστεί. Η αίσθηση της απειλής είναι έντονη, καθώς η ειρήνη με τις γειτονικές περιοχές είναι εύθραυστη. Τέλος, στην πόλη Karsgate, ένα ταπεινό χαμίνι, που χρωστάει σε όλους, όσοι ήταν διατεθειμένοι να του δανείσουν, και με μία αισιοδοξία που αρνείται να καμφθεί, ετοιμάζει μία δουλειά – διάρρηξη που θα τον ξελασπώσει.

fort

Πώς διασταυρώνονται αυτές οι ιστορίες, πώς θα γνωριστούν οι ήρωες, πώς θα αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και ποιός, τελικά, θα αναδειχτεί σε ήρωα και ποιος σε θύτη, δεν θα τα μάθετε διαβάζοντας εδώ, εξάλλου η ιστορία είναι ρευστή και οι πρωταγωνιστές σύντομα θα αρχίσουν να αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις. Το σίγουρο είναι ότι το καλογραμμένο σενάριο και ο τρόπος που ζωντανεύει η ιστορία στο χαρτί με ένα ιδιαίτερο σχέδιο, μακρυά από τα τελειοποιημένα και στρογγυλεμένα πρότυπα των υπερηρωικών comics, θα κερδίσει όσους αγαπούν τις ιστορίες φαντασίας.

Writers είναι η Claire Gibson και η Marian Churchland, η δεύτερη εκ των οποίων έχει φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο και είναι επίσης γνωστή και ως artist του 8HOUSE: ARCLIGHT. Πρόκειται για μια άλλη σειρά της IMAGE, που τα δύο πρώτα τεύχη διαδραματίζονται στο ίδιο παραμυθένιο σύμπαν και όπου το σχέδιο είναι επίσης ιδιαίτερο και προσδίδει στην ιστορία μυστηρίου και μαγείας ιδιαίτερο βάθος.

Η ιστορία είναι αρκούντως μυστηριώδης και οι χαρακτήρες, καλά ανεπτυγμένοι και σχεδιασμένοι με αδρές γραμμές, κερδίζουν τη συμπάθεια του αναγνώστη στη σύντομη διάρκεια του τεύχους. Οι Claire Gibson και Marian Churchland ξεκινούν την ιστορία με αργούς ρυθμούς και με κλιμακούμενη ένταση παρουσιάζουν ένα ψηφιδωτό ηρώων, τονίζοντας την πορεία καθενός, όπως καθορίζεται από τα ξεχωριστά στοιχεία της προσωπικότητάς του. Το σχέδιο της Sloane Leong είναι όμορφο, με καθαρές γραμμές και ενδιαφέρουσα άποψη, όσον αφορά στην εναλλαγή των panels, που δεν είναι στατική και μονότονη, αλλά οδηγεί τα μάτια σε ενδιαφέρουσες διαδρομές. Οι χρωματικοί τόνοι είναι γήινοι, προσδίδοντας στο comic μία αίσθηση παλιού παραμυθιού ή ιστορίας ξεχασμένης.

climb-1

Όπως μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει διαβάζοντας τα παραπάνω, θέλω να δω και τη συνέχεια της συγκεκριμένης σειράς και, όποιος είναι λάτρης του είδους που αφηγείται περιπέτειες σε ένα φανταστικό σύμπαν, όπου η μαγεία συμβαδίζει με την καθημερινότητα, πρέπει να αναζητήσει το πρώτο τεύχος.