Beasts Of Burden: What The Cat Dragged In

Περιπέτεια και μαγεία, με πρωταγωνιστές τρεις γάτες και ένα ρακούν
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Beasts Of Burden: What The Cat Dragged In

WritersEvan Dorkin, Sarah DyerArtistJill ThompsonPublisherDark Horse Comics

Το δημιουργικό δίδυμο των Evan Dorkin και Jill Thompson επιστρέφει σε γνώριμα μονοπάτια και, με τη βοήθεια της Sarah Dyer στο σενάριο, διηγείται μία ιστορία περιπέτειας και μαγείας, με πρωταγωνιστές τρεις ηρωικές γάτες και ένα απρόθυμο ρακούν, επειδή στην γραφική πόλη του Burden Hill το βάρος του αγώνα ενάντια σε σκοτεινές δυνάμεις πέφτει σε τριχωτούς ώμους!

Νομίζω ότι η δουλειά της Jill Thompson στο σχέδιο δεν χρειάζεται επαίνους. Μιλάει από μόνη της, καθώς τόσο οι σκηνές δράσεις όσο και οι τρυφερές οικογενειακές στιγμές με πρωταγωνιστές συμπαθή τετράποδα, έχουν αποδοθεί με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, ενώ η εκφραστικότητα των προσώπων (θα έπρεπε να την μελετήσουν μερικοί που σχεδιάζουν mainstream comics) και η λεπτομέρεια στο coloring, εντυπωσιάζουν. Το σενάριο ήταν επίσης καλοδουλεμένο και έθιγε ζητήματα όπως το ότι ακόμη και οι πράξεις με τις καλύτερες προθέσεις μπορεί να έχουν απρόσμενες συνέπειες και τη σημασία του να τις αντιμετωπίζει κανείς με θάρρος και με καλή παρέα, ει δυνατόν.

Δεν χρειάζεται να είσαι εξοικειωμένος με το σύμπαν του BEASTS OF BURDEN για να σε κερδίσει η συγκεκριμένη ιστορία και να σε τραβήξει να αναζητήσεις και τις υπόλοιπες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς. Διαβάζω, δε, ότι το 2010, οι χαρακτήρες εμφανίστηκαν μαζί με τον Hellboy σε ένα αυτόνομο τεύχος με τίτλο HELLBOY/BEASTS OF BURDEN: SACRIFICE και το εξώφυλλο είναι απλά υπέροχο…