Pretty Deadly #6

Η ατμοσφαιρική σειρά των DeConnick & Rios επιστρέφει!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Pretty Deadly #6

WriterKelly Sue DeConnickArtistEmma RiosPublisherImage Comics

Είναι λίγο δύσκολο να αποδόσεις το σύμπαν του PRETTY DEADLY με λόγια, καθώς η ατμοσφαιρική ιστορία της Kelly Sue DeConnick ολοκληρώνεται όταν παρουσιάζεται μέσα από το σχέδιο της Emma Rios.

Η σειρά έκανε αίσθηση, συνδυάζοντας στοιχεία του φανταστικού με τη ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής στην Αμερική του 19ου Αιώνα, και επενέρχεται, ύστερα από διάλειμμα έξι μηνών, αρκετά χρόνια αργότερα στην ιστορία, με γνώριμους χαρακτήρες, όπως την Sarah, που είναι πλέον πλήρης ημερών, και η οποία ξανασυναντά τον Fox, που δρα ως θεριστής για την Ginny, η οποία έχει πάρει τη θέση του Θανάτου, αφού τον νίκησε στον επίλογο του πρώτου story arc της σειράς (#1-5). Η τελευταία, μαζί με τη Sissy, θα πρέπει να αποκαταστήσουν την ισορροπία στον κήπο του Θανάτου. Η ιστορία δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο μακάβρια, αλλά φλερτάρει με στοιχεία φολκόρ και υπερεαλισμού.

Το τεύχος είναι, κατά κάποιον τρόπο, εισαγωγικό, καθώς παρουσιάζονται γνώριμοι μεν χαρακτήρες, αλλά σε διαφορετικούς ρόλους, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την πάροδο αρκετών ετών. Τόσο το σχέδιο, όσο και η διάταξη των panels και η χρωματική παλέτα που έχει διαλέξει η Emma Rios, αποδίδουν πολύ όμορφα το σενάριο της DeConnick, η οποία δημιουργεί την απαιτούμενη ένταση, αλλά και συμπάθεια προς τους χαρακτήρες της, ώστε να σε κάνει να αναρωτιέσαι για την εξέλιξη της ιστορίας.

Η προώθηση της δράσης αρκετά χρόνια μπροστά, σε εποχή πολέμου, εντείνει το συναισθηματικό στοιχείο, αφού κατά βάση είναι μία ανθρώπινη ιστορία για τον θάνατο.