Gotham S02E16

Prisoners
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Gotham

Season/EpisodeS02E16 WritersBruno Heller, Danny Cannon, Megan Mostyn-Brown DirectorScott White CastBen McKenzie, Donal Logue, Robin Lord Taylor, Cory Michael Smith NetworkFox

Ο Jim Gordon βρίσκεται στη φυλακή, ως αποτέλεσμα του τέλεια εκτελεσμένου σχεδίου του Nygma, και έχει την ατυχία να είναι διευθυντής εκεί ένας φίλος του επιθεωρητή Loeb, που είναι παρόμοιων φρονημάτων, δηλαδή τελείως διεφθαρμένος. Και ενώ, στην αρχή, ο Jim φαίνεται παραιτημένος στη μοίρα του, οι φίλοι του δεν τον έχουν εγκαταλείψει και ένας συγκρατούμενός του θα του δώσει το κίνητρο ώστε να αντιδράσει. Από την άλλη, ο αναμορφωμένος Oswald προσπαθεί να αφήσει το εγκληματικό παρελθόν του πίσω του, όμως η νέα οικογένεια του πατέρα του είναι κάτι σαν την οικογένεια Adams, αλλά στο πιο δολοφονικό.

Έχει πολύ ενδιαφέρον ο χαρακτήρας του Gordon, όπως χτίζεται στη σειρά, αφού οι πράξεις του τον έχουν οδηγήσει στα όρια του νόμου και μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς πως δεν θα ήταν αταίριαστο να συνεργαστεί με τον Batman. Επιπλέον, όπως ήταν, εξάλλου, και στόχος της σειράς, αναδεικνύονται και οι χαρακτήρες των villains, όπως ο Nygma, που σταδιακά οδηγήθηκε στην παραφροσύνη, ή ο Penguin, που φαίνεται να οδεύει προς ένα καινούργιο βίαιο ξέσπασμα (ο Hugo Strange θα απογοητευτεί πάρα πολύ).

Η παραγωγή της σειράς κάνει και ένα tribute στην ιστορία της DC στη μεγάλη οθόνη, επιλέγοντας για να υποδυθεί τον πατέρα του Oswald, τον ίδιο ηθοποιό που είχε διαλέξει και ο Tim Burton στο BATMAN RETURNS.