Lucifer S01E13

Take Me Back to Hell
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Lucifer

Season/EpisodeS01E13 WritersJoe Henderson, Tom Kapinos DirectorNathan Hope CastTom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt NetworkFox

Το φινάλε της σεζόν, όπως κάθε φινάλε που σέβεται τον εαυτό του, καλείται να κλείσει το τρέχον storyline με ικανοποιητικές ανατροπές, αλλά και λίγο δράμα, και να μας εξάψει την περιέργεια για το τι μπορεί να ακολουθήσει. Στα πλαίσια αυτά είδαμε την απάντηση σε ένα φλέγον ερώτημα των τελευταίων επεισοδίων: τι θα γίνει με αυτόν τον Malcolm που τον απελευθέρωσε από την κόλαση ο άγγελος Amenadiel, για να ξεπαστρέψει τον Lucy (!) και να τον στείλει πίσω από εκεί που ήρθε, και αυτός ανταυτού έχει δολοφονήσει αρκετούς στο όνομα του τελευταίου; Σαλάτα τα έκανε, δηλαδή, αλλά τι να περιμένει κανείς όταν επιλέγει τέτοιους συνεργάτες.

Συνοψίζοντας την υπόθεση, ο Lucifer συνεργάζεται με έναν μετανοημένο Amenadiel για να εντοπίσουν τον Malcolm, ενώ η Chloe αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια της Maze για να αποτρέψει τις δολοφονικές διαθέσεις των δύο πρώτων. Ευχάριστες αλλαγές όλα αυτά, αφού για λίγο ο τόνος της σειράς σοβαρεύει, βλέπουμε και μία ωραία σεκάνς δράσης, δύο άγγελοι εναντίον μίας αρμαθιάς γκάνγκστερ – μαντέψτε ποιος κερδίζει – και απομακρύνεται από το αυτοσαρκαστικό ύφος του κεντρικού χαρακτήρα.

Η σειρά, παρότι ουδεμία σχέση έχει με το ομότιτλο comic, κατάφερε από ό,τι φαίνεται να βρει το κοινό της και να ανανεωθεί από τo Fox για δεύτερη σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι, όποτε παρακολουθώ ένα επεισόδιο, με ξενίζει αυτή η απλοποιημένη και λίγο hipster εκδοχή του κεντρικού χαρακτήρα και αναρωτιέμαι, αν δεν υπήρχε – ο ασύνδετος στην πραγματικότητα – συσχετισμός με το comic του Mike Carey, θα συνέχιζα να παρακολουθώ; Μάλλον όχι. Από την άλλη, όμως, το κλείσιμο του “Take me back to Hell” φαίνεται να προϊδεάζει, αν μη τι άλλο, για μία λίγο πιο σοβαρή συνέχεια, οπότε μάλλον δεν θα μπορέσω να αντισταθώ σε μία μικρή αμαρτία: την περιέργεια…