Top 10 Valiant Entertainment Series

Οι δέκα καλύτερες σειρές της αναγεννημένης Valiant

Η ιστορία της Valiant ως εκδοτικής μπορεί να χαρακτηριστεί ταραχώδης. Ιδρύθηκε το 1989 από τους Jim Shooter (ναι, τον γνωστό σε όλους αγαπητό editor της Marvel) και Steven Massarsky. Η νέα τότε εκδοτική πήγαινε αρκετά καλά, με πολλά βραβεία, και φαινόταν να μπορεί να ανταγωνιστεί μέχρι και τις Marvel και DC. Έτσι, το 1994 πωλήθηκε στην εταιρία Acclaim, η οποία επικεντρωνόταν στην παραγωγή ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Και τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα για τη Valiant και τα comics της. Μετά από σειρά επιχειρηματικών αποτυχιών, η Acclaim χρεωκόπησε το 2004, με αποτέλεσμα και την παύση νέων εκδόσεων της Valiant. Ευτυχώς, βρέθηκε ο Dinesh Shamdasani και η παρέα του (να ‘ναι καλά τα παιδιά) και αγόρασαν τα δικαιώματα για τους περισσότερους τουλάχιστον χαρακτήρες της Valiant και έτσι το 2012 άρχισε η έκδοση νέων comics, υπό τη νέα εταιρεία ονόματι Valiant Entertainment.

Τα comics της Valiant που εκδίδονται από το 2012 και μετά, αφορούν ένα νέο, rebooted σύμπαν (άρα και πολύ φιλικό σε νέους αναγνώστες), με έμφαση στο ρεαλισμό. Όπως έχουν πει και τα μεγάλα αφεντικά της Valiant σε αρκετές συνεντεύξεις τους, το νέο σύμπαν της Valiant είναι ο κόσμος μας, 10% πιο περίεργος. Η Valiant Entertainment χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα και από το μικρό αριθμό τίτλων που εκδίδει κάθε μήνα, όπως φαίνεται και από το άτυπο motto τους, “quality over quantity”. Απόδειξη της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στη Valiant είναι ο μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων και απονομών για διάφορα βραβεία σχετικά με τη βιομηχανία των comics. Σαν άλλη μια μορφή επιβράβευσης της ποιότητας της Valiant είναι και η συμφωνία με την Sony για μεταφορά των ηρώων της στη μεγάλη οθόνη. Το πλάνο μέχρι στιγμής είναι για δύο ταινίες HARBINGER και δύο BLOODSHOT, με τα δύο franchises να συναντώνται στην ταινία HARBINGER WARS, βασισμένη στο ομώνυμο event.

Πλέον έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την επαναφορά της εκδοτικής, η Valiant βρίσκεται στο μέσω του πέμπτου κύματός της από νέους τίτλους και από ό,τι φαίνεται είναι εδώ για να μείνει! Ευκαιρία, λοιπόν, να γιορτάσουμε την μέχρι τώρα πολύ καλή πορεία της αναγεννημένης Valiant, παρουσιάζοντάς σας ένα Top 10 των τίτλων που έχουν κυκλοφορήσει από το 2012 και μετά!

10

Faith

WriterJody HouserArtistsFrancis Portela, Pere Perez, Marguerite SauvageValiant

Η Faith πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά HARBINGER (για αυτή θα μιλήσουμε στη συνέχεια). Γρήγορα, έγινε πολύ αγαπητή από το αναγνωστικό κοινό, λόγω της αισιοδοξίας της, της εξωστρέφειάς της και φυσικά λόγω της αγάπης της για οτιδήποτε geeky και pop culture related. Όλα αυτά αποδόθηκαν με μεγάλη επιτυχία από τον Joshua Dysart, που επιπλέον φρόντισε να δώσει στη Faith ένα συγκινητικό backstory και έναν πολυεπίπεδο χαρακτήρα.

Μετά την ολοκλήρωση του HARBINGER, η Valiant αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία στη Faith για solo περιπέτειες, με ένα τετράτευχο mini-series. Τα συγγραφικά ηνία ανέλαβε η Jody Houser, η οποία απέδειξε  ότι κατανοεί πλήρως το χαρακτήρα της Faith. Με ένα καλοδουλεμένο σενάριο, που αγκαλιάζει την αισιοδοξία και τη χαρά του χαρακτήρα, χωρίς να γίνεται σαχλό, μας παρουσίασε τις προσπάθειες της Faith να συνεχίσει μόνη της τα superheroics και ταυτόχρονα να προσπαθεί να στήσει τη ζωή της, βρίσκοντας νέο σπίτι, δουλειά κτλ.. Παράλληλα, το σενάριο συνέχισε την ανάπτυξη του χαρακτήρα στο δρόμο που χάραξε ο Dysart, χωρίς όμως να γίνεται σκοτεινό, όπως το HARBINGER. Αυτή η προσέγγιση της Houser στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και έτσι, πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το mini series, προβιβάστηκε σε ongoing. Το εικαστικό κομμάτι, τόσο του mini series όσο και του ongoing, μεταφέρουν ιδανικά τη φωτεινότητα της Faith και το ανάλαφρο σενάριο.

Οι solo περιπέτειες της Faith αξίζουν την προσοχή σας, ειδικά αν σας αρέσουν τα feelgood comics και χρειάζεστε ένα διάλειμμα που και που από τον καταιγισμό σοβαροφανών και πολύ grim & gritty comics, των οποίων οι ήρωες φοβούνται να χαμογελάσουν. Σίγουρα, η Faith δεν είναι ένας από αυτούς!

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1