Top 10 Valiant Entertainment Series

Οι δέκα καλύτερες σειρές της αναγεννημένης Valiant
2

Bloodshot Reborn

WritersJeff Lemire, Ray Fawkes, Michel FiffeArtistsMico Suayan, Jeff Lemire, Raúl Allén, Lewis Larosa, Stefano Gaudiano, Tomas Giorello, Kano, Joe Bennett, Ray Fawkes, Butch Guice, Benjamin MarraValiant

Kαι το ασημένιο πάει στον Bloodshot! Η δεύτερη σειρά με πρωταγωνιστή τη λευκή φονική μηχανή, με τίτλο BLOODSHOT REBORN, βρίσκεται επάξια τόσο ψηλά και οριακά χάνει την πρωτιά.

Από το πρώτο τεύχος μέχρι το 18ο, το επίπεδο αυτής της σειράς είναι πολύ υψηλό. Σε αυτό βοήθησε το σενάριο του Jeff Lemire, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει την έντονη δράση, που ήταν το δυνατό στοιχείο της πρώτης σειράς, με κάποια εμβάθυνση στους χαρακτήρες, κάτι που απουσίαζε σχεδόν ολοκληρωτικά από την προηγούμενη σειρά. Το σενάριο σέβεται ό,τι έχει δημιουργηθεί πριν, ενώ παράλληλα επεκτείνει το μύθο του Bloodshot, προσθέτοντας στοιχεία σε κάθε ευκαιρία. Κάθε arc είναι φρέσκο, με τον Lemire να αποφεύγει τις επαναλήψεις, δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο. Στο πρώτο και δεύτερο, είχαμε ένα ελαφρύ σχολιασμό στον εθισμό της Αμερικής στα όπλα και στη βία, το τρίτο θυμίζει έντονα το MAD MAX: FURY ROAD, ενώ το τέταρτο μοιάζει με το πρώτο PREDATOR. Παρά την ξεχωριστό χαρακτήρα του κάθε κεφαλαίου, ο Lemire διατηρεί πάντα στο προσκήνιο την ενιαία πλοκή, που ενοποιεί ολόκληρη τη σειρά.

Το τελικό αποτέλεσμα του BLOODSHOT REBORN δε θα ήταν τόσο καλό χωρίς τους εξαιρετικούς σχεδιαστές που έχουν δουλέψει στη σειρά. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι Mico Suayan και Lewis Larosa, για τα εγκληματικώς υπερλεπτομερή σχέδιά τους, που επικοινωνούν την κάθε έκφραση των χαρακτήρων και είναι εξίσου αποτελεσματικά στην απεικόνιση της ιλιγγιώδους δράσης, που είναι και το κύριο συστατικό της σειράς.

O Lemire δεν έχει τελειώσει ακόμα με τον Bloodshot. Το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του θα είναι το BLODDSHOT USA, στο οποίο ο Καναδός σεναριογράφος θα συνεργαστεί με ακόμα ένα εξαιρετικό σχεδιαστή, τον Doug Braithwaite. Ελπίζω αυτή να μην είναι η τελευταία του ιστορία με το χαρακτήρα και να έχει και άλλα γράψει με αυτόν, καθώς η διαδρομή μέχρι εδώ ήταν φοβερή!

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1