Η Karen Berger Μετακομίζει Στη Dark Horse

Η "ψυχή" της Vertigo ανακοίνωσε νέο imprint

Η Karen Berger ανακοίνωσε πως σύντομα θα ξεκινήσει τη δημοσίευση μιας νέας σειράς από creator-owned comics, μέσω του Berger Books, το οποίο αποτελεί και το νέο imprint της Dark Horse Comics.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Dark Horse, Mike Richardson, η Berger αποτελεί γι’ αυτόν μία από της σημαντικότερες προσωπικότητες της βιομηχανίας, η οποία ταιριάζει τέλεια στην κατεύθυνση που ακολουθεί η εταιρία.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Karen Berger αποτελεί την ιδρύτρια της Vertigo, του imprint της DC από το οποίο δημοσιεύτηκαν, μεταξύ άλλων, comics όπως τα FABLES, THE INVISIBLES, 100 BULLETS, PREACHER, Y: THE LAST MAN και πολλά άλλα. Επίσης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία μερικών εκ των σημαντικότερων comics στην ιστορία του Μέσου, όπως το SWAMP THING του Alan Moore, το THE SANDMAN του Neil Gaiman, καθώς και το HELLBLAZER.

Η Berger αποχώρησε από τη DC το 2013, ύστερα από 34 χρόνια συνεργασίας με την εταιρία, ενώ το φθινόπωρο του 2016 ξεκίνησε τη συνεργασία της, ως freelance editor, με την Image, για τη σειρά SURGEON X.