Quicksilver: No Surrender #1

Ο Quicksilver που θέλουμε και μας αξίζει!

Tα δίδυμα αδέρφια Maximoff τυχαίνει να είναι από τους αγαπημένους μου ήρωες της Marvel, οπότε η μεταχείριση τους σε επίπεδο εξέλιξης των χαρακτήρων και ιστοριών, έχει οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις στο παρελθόν, που με απομάκρυναν τόσο από την Wanda όσο και από τον Pietro. Όμως, τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει προσπάθειες να διορθωθούν κάποια από τα λάθη του παρελθόντος, τα όποια αναδεικνύουν πόσο ενδιαφέροντες χαρακτήρες είναι όταν γράφονται σωστά. Μια ακόμη παρόμοια προσπάθεια φαίνεται να είναι και η σειρά QUICKSILVER: NO SURRENDER, στην οποία ο Pietro έρχεται αντιμέτωπος με την τεράστια δύναμη που έχει, το φόβο του να μη μείνει μόνος, και έναν εχθρό που δεν μπορεί να δει.

Το τεύχος αρχίζει πολύ δυνατά, σε μια προσπάθεια να συστήσει ξανά τον Pietro, χωρίς να κουράσει τους αναγνώστες, βρίσκοντας την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της κωμικής πλευράς του και της επαναστατικής φύσης του χαρακτήρα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι ο Pietro, καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, δεν μιλά σε κανέναν εκτός από τον εαυτό του, καθώς βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν θα ονομάσω “speed force”, για αποφυγή συγκρίσεων, αλλά που μοιάζει αρκετά με το πάγωμα του χρόνου στο οποίο μπορεί να παγιδευτεί ένας speedster, ανάλογα με την ταχύτητα του.

Το artwork του τεύχους είναι εξαιρετικό. Αρχικά, υπάρχει ένας βομβαρδισμός χρωμάτων, όσο ο Quicksilver τρέχει για να σώσει τον κόσμο, τα οποία εξαφανίζονται όταν καταλαβαίνει ότι ο κόσμος προχωρά σε διαφορετική συχνότητα από αυτόν. Στο τέλος, το μόνο που μένει είναι ένας πολύχρωμος Avenger σε έναν ασπρόμαυρο κόσμο, που καταδιώκεται από μια πράσινη φιγούρα που μοιάζει με τον ίδιο. Το σχέδιο είναι εξίσου εντυπωσιακό, με τα αστικά σκηνικά να αλλάζουν σε κάθε panel, καθώς ο Quicksilver τρέχει. Σε ένα panel, ο Quicksilver πηγαίνει στον Βορρά για να δει το Βόρειο Σέλας, το οποίο, όμως, φαίνεται λιγότερο λαμπερό, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο ήρωας. Επίσης, στο comic εμφανίζεται και ο Magneto, που ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα αποκαλυφθεί ξανα ως ο πατέρας των διδύμων, σε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ακόμη και αν αυτό δεν συμβεί, το πρώτο τεύχος του QUICKSILVER: NO SURRENDER μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με την έξυπνη ιστορία και το άψογο artwork του, και προσφέρει αρκετές ελπίδες για το μέλλον, αναφορικά με την τύχη του πιο γρήγορου άνδρα στο σύμπαν της Marvel. Fans του Quicksilver και μη, σπεύσατε να υποστηρίξετε αυτήν την πολύ καλή δουλειά, ώστε να συνεχιστεί η σωστή πορεία που έχει ξεκινήσει με το τελευταίο relaunching των τίτλων της μεγάλης εκδοτικής.