Survival Fetish #1

Δυνατοί διάλογοι και ενδιαφέροντες χαρακτήρες
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Survival Fetish #1

WriterPatrick KindlonArtistAntonio FusoPublisherBlack Mask Studios

Το SURVIVAL FETISH είναι από εκείνες τις ιστορίες που αν δεν αυτοαποκαλούνταν φουτουριστικές, θα ήταν δύσκολο να εντοπίσεις σε τι διαφέρουν από τον κόσμο μας. Ο νεαρός Saheed είναι αθλητής του παρκούρ, ζει στη Χονολουλού της Χαβάης και κάθε μέρα τρέχει στις ταράτσες της πόλης αποφεύγοντας τις σφαίρες των συμμοριών που έχουν καταλάβει το νησί. Στο πρώτο τεύχος, εμφανίζονται και άλλοι χαρακτήρες, που φτιάχνουν το μωσαϊκό της ζωής σε μια βίαιη και ταραγμένη κοινωνία, από τους οποίους ξεχωρίζει η συναισθηματικά απόμακρη φιλενάδα του Saheed και οι γονείς της, που παίζουν τον ρόλο του “καλού Σαμαρείτη” για την πόλη.

Το δυνατότερο σημείο του comic είναι σίγουρα οι διάλογοι, καθώς και οι ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του Saheed και της Νoe. Τα σκηνικά δεν έχουν καμία σχέση με τις τουριστικές εικόνες που έχουν οι περισσότεροι αναγνώστες στο μυαλό τους για το διάσημο νησί των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που αποδεικνύεται ως ένα από τα ατού του comic. Η ιστορία ξετυλίγεται σε άσπρο και μαύρο, με ένα artwork που προβάλλει καλοσχεδιασμένα αντικείμενα και σκηνικά, ενώ οι άνθρωποι εμφανίζονται πιο άνισα ζωγραφισμένοι.

Αναμφίβολα, το SURVIVAL FETISH αξίζει να διαβαστεί, κυρίως για τους διαλόγους του και τη σκιαγράφηση του πρωταγωνιστή, παρά για το artwork, ενώ και η ιστορία του δεν είναι ό,τι πιο πρωτότυπο έχουμε δει από την Black Mask. Αλλά η νεανικότητα που αποπνέει καταφέρνει να είναι ρεαλιστική και αληθινή, χωρίς καμιά επιτήδευση ή αίσθηση ότι προσπαθεί υπερβολικά να απευθυνθεί στους νέους, ώστε η ιστορία να χάνει τον εαυτό της. Γι’ αυτό και μόνο, διατηρεί μια ιδιαιτερότητα μέσα σε ένα, κατά τα άλλα, μέτριο σενάριο και σκίτσο.