Deathstroke #41

Συνεχίζει δυναμικά!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Deathstroke #41

WriterChristopher PriestArtistFernando PararinPublisherDC Comics

O σκληροτράχηλος μισθοφόρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους Teen Titans ξανά, οπότε ο Priest χρησιμοποιεί το τεύχος για να γράψει το πρόλογο του crossover “Τerminus” με τον Slade να ερευνά τον φόνο μιας αθώας ηλικιωμένης γυναίκας, την οποία πληρώθηκε για να σκοτώσει. Το τεύχος είναι γεμάτο δράση, καθώς ο Deathstroke πηγαίνει από τη μία μάχη στην άλλη, η οποία διακόπτεται μόνο από τις λίγες στιγμές που ο Slade περνάει με τη Rose και την ψυχολόγο του και κάθε φορά που ο James Gordon συζητά με τον Wintergreen για τον διαβόητο μισθοφόρο.

Το artwork αναδεικνύει τις σκηνές δράσεις, χρησιμοποιώντας δυναμικές πόζες, ενώ στα πρώτα panels υπάρχει μια αλληλουχία από συγκρούσεις του πρωταγωνιστή με παράθυρα, τοίχους και πεζοδρόμια, όπου γυαλιά, πέτρες και ενέργεια στροβιλίζονται γύρω από τον πρωταγωνιστή. Δημιουργεί ένα ιδιαίτερα απολαυστικό αποτέλεσμα και, σε συνδυασμό με τα εκφραστικά πρόσωπα των χαρακτήρων, χαρίζουν στον αναγνώστη ένα είδους δράσης που καταφέρνει να είναι επικό και την ίδια στιγμή προσγειωμένο στη πραγματικότητα.

Οι στιγμές του Slade με τη Rose, αν και λίγες, εξερευνούν την περίπλοκη σχέση πατέρα και κόρης με χιούμορ και ανθρωπιά, ενώ ο αναγνώστης μένει με μόνο κάποια στοιχεία που συνδέουν τον Deathstroke με τον Damian, χωρίς όμως να είναι εμφανές τι ακριβώς σχεδιάζει ο νεαρός Robin. Είναι μια καλή αρχή που δημιουργεί προσδοκία για την ιστορία που μόλις τώρα ξεκινά. Το Deathstroke συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο αναπάντεχα ποιοτικούς και ελαφρώς υποτιμημένους τίτλους της DC και σίγουρα η αναμέτρηση του Slade με τους νέους, δυσλειτουργικούς και επαναστάτες Teen Titans θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.