Adventures Of The Super Sons #10

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Adventures Of The Super Sons #10

WriterPeter J. TomasiArtistCarlo BarberiPublisherDC Comics

Μόλις δύο τεύχη από το τέλος αυτής της άκρως διασκεδαστικής και ποιοτικής σειράς, οι Super Sons βρίσκονται αντιμέτωποι με ολόκληρο το στρατό του Rex Luthor, καθώς ο μικρός super villain προσπαθεί να κυριεύσει το κόσμο και να καταστρέψει τους ήρωες. Οι Damian και Jon, μαζί με μια ρομποτική μορφή του Jonah Hex και ένα νεαρό εκπαιδευόμενο Green Lantern, δε σταματούν στιγμή να παλεύουν, σε ένα τεύχος γεμάτο με δράση, αλλά και μπόλικες δόσεις χιούμορ. Όπως και στα προηγούμενα τεύχη, η χημεία μεταξύ των δύο ηρώων είναι αναμφισβήτητη, ενώ και οι κακοί έχουν την ευκαιρία να λάμψουν, με ευφάνταστα designs και προσωπικότητες. Ακόμα και αυτοί που μένουν στο background καταφέρνουν να εμπλουτίσουν το comic με την παρουσία τους.

Το artwork είναι δυναμικό, με την έμφαση στη λεπτομέρεια να εμπλουτίζει τα panels, όταν αυτό χρειάζεται, και τις σκηνές μάχης να επικεντρώνονται στους χαρακτήρες και τις εκφράσεις τους. Εξαιρετική είναι και η δουλειά που έχει γίνει στα χρώματα, τα οποία ζωντανεύουν τα σκίτσα. Δεν υπάρχει ούτε μια άνιση στιγμή στο artwork, πράγμα που δημιουργεί ένα πολύ προσεγμένο comic.

To μόνο αρνητικό της σειράς είναι ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα και ακόμα δε γνωρίζουμε ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια για το υπέροχο δίδυμο. Η ικανότητα του Τomasi να εστιάζει στην ανθρωπιά των χαρακτήρων, με τρόπο που ξεπερνά τα κλισέ, σε συνδυασμό με το πετυχημένο χιούμορ και το καλό artwork, λειτούργησαν με το καλύτερο τρόπο υπέρ του Jon και του Damian, εδραιώνοντας τους ως τους καινούργιους συναρπαστικούς ήρωες της DC.