Red Hood: Outlaw #36

Μεταβατικό και όχι τόσο ικανοποιητικό τεύχος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Red Hood: Outlaw #36

WriterScott LobdellArtistPete WoodsPublisherDC Comics

Το συγκεκριμένο τεύχος λειτουργεί ως προσωρινός επίλογος της πλοκής που είχε ξεκινήσει αρκετά τεύχη πίσω, όταν ο Jason αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει το παρελθόν του και να εκδικηθεί τον Penguin για τον ρόλο που έπαιξε σε αυτό. Ο Penguin δραπετεύει, με τη βοήθεια του Bunker, αλλά ο Jason φαίνεται να έχει ολοκληρώσει τα σχέδιά του και αφήνει όσα έκλεψε από τον διαβόητο μαφιόζο της Gotham, στους βοηθούς του. Την ίδια στιγμή, το μεγάλο event της DC, “Υear Of The Villain”, επηρεάζει και αυτόν τον τίτλο, καθώς ο σκιώδης Lex Luthor εμφανίζεται για να κάνει μια πρόταση στον Red Hood.

Μεταβατικό τεύχος, που βιάζεται να ολοκληρώσει τη προηγούμενη ιστορία, αφήνοντας παράλληλα υπόνοιες ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, με το τελικό αποτέλεσμα να βγάζει έντονη αίσθηση προχειρότητας και ανικανοποίητου. Το artwork ενθουσιάζει, βέβαια, καθώς είναι ανθρωποκεντρικό, αποτυπώνοντας την ένταση των στιγμών στις εκφράσεις και κινήσεις των προσώπων. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στα χρώματα, με ιδιαίτερα πετυχημένη την απόδοση της Gotham τη νύχτα, όπως φαίνεται από τη θάλασσα, φωτισμένη από μικρές και μεγάλες εστίες φωτός. Οι σκηνές δράσεις, αν και λίγες, κλέβουν την παράσταση με τη δυναμικότητα τους.

Ένα μέτριο τεύχος, που καταφέρνει να διατηρεί κάποιο ενδιαφέρον και σώζεται μέσω του υψηλής ποιότητας artwork. Αναμφίβολα, ο ρόλος του Jason στο “Year Of The Villain” έχει όλες τις προϋπόθεσης να συναρπάσει, δεδομένης της τάσης του χαρακτήρα να ισορροπεί ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Κάτι τέτοιο φαίνεται να υπόσχεται η τελευταία σελίδα του, κατά τα άλλα, απογοητευτικού τεύχους, δίνοντας έναυσμα στους αναγνώστες να συνεχίσουν να διαβάζουν.