Detective Comics #1010

The Rumble in the jungle
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #1010

WriterPeter J. TomasiArtistChristian DucePublisherDC Comics

Το DETECTIVE COMICS #1010 ξεκινάει ακριβώς από το cliffhanger του προηγούμενου τεύχους (obviously, αν και ποτέ δεν ξέρεις). Το ιδιωτικό jet του Bruce Wayne (που κουβαλάει πληθώρα επιχειρηματιών) έχει συντριβεί σε κάποιο απομονωμένο νησί του Ειρηνικού ωκεανού, μετά από χτύπημα κεραυνού. Συμπτωματικά, την ίδια ώρα ο Deadshot πραγματοποιούσε αεροπειρατεία. Άλλη μια μέρα στο γραφείο για τον συμπαθή Bruce.

Έτσι το σκηνικό έχει διαμορφωθεί ως εξής. Ο μεν Bruce έχει διασωθεί από δύο ενενηντάχρονους βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί για δεκαετίες, ο δε Deadshot προσπαθεί να συγκεντρώσει όσους επιχειρηματίες και στελέχη (μεταξύ των οποίων και ο Lucius Fox) βρει ζωντανούς για να μαζέψει τα λύτρα. Σίγουρα η σύγκρουση των δύο δε θα αργήσει.

Χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, το DETECTIVE COMICS #1010 είναι αρκετά διαφορετικό και διασκεδαστικό και γίνεται ένα πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα. Σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρον από το συνεχές καταθλιπτικό ψυχοπλάκωμα που μας προσφέρει σε κάθε τεύχος του BATMAN ο Tom King.