Hawkman #16

Σταθερά ποιοτικό
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Hawkman #16

WriterRobert VendittiArtistPat OlliffePublisherDC Comics

Όταν ανακοινώθηκε το relaunch του HAWKMAN, δε νομίζω πως υπήρχε κανείς που φανταζόταν πως αυτό θα εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους τίτλους που κυκλοφορεί η DC.

Στο πιο πρόσφατο τεύχος, ο Carter Hall παρέα με τον Shade ταξιδεύουν στα Shadowlands, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Shadow Thief, ο οποίος, μετά τη συνάντηση του με τον Lex Luthor, μοιάζει πιο ισχυρός από ποτέ. Στο δρόμο τους θα αντιμετωπίσουν ένα στρατό από απειλητικές σκιές, καθώς κι ένα σκοτεινό δράκο, σε μια μάχη που θα ξυπνήσει τα πιο άγρια ένστικτα του πρωταγωνιστή μας. Ο Venditti πετυχαίνει μια ιδανική ισορροπία μεταξύ πλοκής και δράσης, ενώ μέσα από το flashback στην αρχή της ιστορίας προσδίδει βάθος στη σχέση του Shade και του Hawkman. Από την άλλη, ο Pat Olliffe μοιάζει σε κάθε τεύχος να γίνεται όλο και καλύτερος, ενώ το στυλ του δίνει στο comic έναν ευχάριστο 90s αέρα.

Χωρίς να φέρνει στο τραπέζι κάτι ρηξικέλευθο που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, το HAWKMAN, στα μάτια μου τουλάχιστον, μοιάζει σαν μια μικρή superhero όαση. Μπορεί σε αυτό να μην συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα, όπως στο JUSTICE LEAGUE, ούτε να λειτουργεί ως ένα σκοτεινό υπερηρωικό ψυχογράφημα, όπως το BATMAN, όμως, σε μια βιομηχανία που δείχνει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το προϊόν που υποτίθεται πως πουλάει, το comic συνεχίζει να παραμένει ποιοτικό και να κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Και αυτό, στις μέρες μας, είναι σίγουρα αρκετό.