COMICDOM JOURNAL #32

Σερφάροντας στο comics internet: Οι σημαντικότερες ειδήσεις των προηγούμενων ημερών, μία επιλογή από τα πιο ενδιαφέροντα trailers, tutorials, video interviews, pin-ups, teaser posters και λοιπά goodies του διαδικτύου, αλλά και ένα γερό update στις ανακοινώσεις του Comicdom Con Athens 2012!

  • NEWS

— Στο πρώτο Image Comics Expo που έλαβε χώρα στο Oakland της California, η Image ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων creator-owned comics από σημαντικούς δημιουργούς όπως οι Grant Morrison, Howard Chaykin, Scott Morse, Kieron Gillen, Jamie McKelvie, Darick Robertson, Brian Wood και Tony Harris, μεταξύ άλλων. (…)

— “Έφυγε σε ηλικία 91 ετών, ο Sheldon Moldoff ένας από τους μεγάλους της golden age. Ήταν ευρύτερα γνωστός για τη δουλειά του στον χαρακτήρα Hawkman, ενώ υπήρξε και ένας εκ των βασικών ghost artists του Bob Kane στον Batman. Είχε σχεδιάσει τα εξώφυλλα με τις πρώτες εμφανίσεις των Green Lantern και Flash. (…)

— Μετά από τρία χρόνια στο συγγραφικό τιμόνι της σειράς FANTASTIC FOUR, ο Jonathan Hickman ολοκληρώνει το run του αυτόν τον Οκτώβριο. (…)

— O Shazam του νέου DCU είναι πιο “σκοτεινός” από ποτέ… (…)

— 345 comics συνολικής αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων, βρέθηκαν σε μία ντουλάπα σε σπίτι της Virginia. (…)

— To κίνημα Occupy έφτασε μέχρι το Riverdale των Archie Comics! (…)

— Η Marvel αποκάλυψε το cast του επερχόμενου ULTIMATE SPIDER-MAN animation: Power Man, Iron Fist, Nova και White Tiger. (…)

— Το επερχόμενο San Diego Comic Con έγινε sold out σε 90 λεπτά! (…)

COMICDOM CON ATHENS 2012 update:

— Πρεμιέρα Της Ταινίας ΛΟΡΑΞ
Η Comicdom Press και η UIP προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους, στην πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας κινουμένων σχεδίων, ΛΟΡΑΞ, την Κυριακή 1η Απριλίου 2012, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.  (…)

— Workshops Rufus Dayglo Και Panel Comics & Animation.
Ο Βρετανός σχεδιαστής των TANK GIRL και JUDGE DREDD, Rufus Dayglo, παραδίδει workshop με θέμα “Από Το Σενάριο Στην Τελική Σελίδα”, ενώ ο καλεσμένος της Jemma Press, Douglas Paszkiewicz και γνωστοί δημιουργοί από τον ελληνικό χώρο, συμμετέχουν σε panel με θέμα Comics & Animation. (…)

— Δύο Νέα Workshops Και Προβολή Ταινίας Despicable Me.
O Yildiray Cinar παραδίδει workshop για την τεχνική του quick sketching, οι Σοφία Μαντόυβαλου και Αρίσταρχος Παπαδανιήλ παρουσιάζουν το διαδραστικό περιβάλλον μάθησης, ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ενώ για τους μικρούς μας φίλους θα προβληθεί και η δημοφιλής ταινία κινουμένων σχεδίων DESPICABLE ME. (…)

— COMICDOM AWARDS 2012: Οι Υποψηφιότητες
Η Ακαδημία ψήφισε, οι ψήφοι καταμετρήθηκαν. Έτσι, ο α’ γύρος της ψηφοφορίας της Ακαδημίας των COMICDOM AWARDS ολοκληρώθηκε και από αυτή τη διαδικασία βγήκαν οι υποψηφιότητες που θα διεκδικήσουν το βραβείο σε κάθε κατηγορία. Στα φετινά βραβεία υπάρχει και μια αλλαγή, καθώς από φέτος υποψήφια σε όλες τις κατηγορίες μπορούν να είναι και webcomics. (…)

— Μεταξοτυπία Milo Manara Στο Comicdom Con Athens 2012 (Προπαραγγελίες)
Οι fans του Milo Manara, αλλά και σε όλοι οι συλλέκτες εντυπωσιακών έργων τέχνης, έχετε τώρα τη δυνατότητα να αποκτήσετε μια πανέμορφη μεταξοτυπία, φτιαγμένη με πολύ αγάπη και φροντίδα από τον Tind, η οποία θα διατίθεται αποκλειστικά στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Μάθετε πώς μπορείτε να προπαραγγείλετε το αντίτυπο σας! (…)

  • FUN STUFF

— H ταινία THE AVENGERS έχει εδώ και κάποιες μέρες, ένα νέο trailer…

…και δύο νέες φωτογραφίες.

— Το Newsarama παρουσιάζει τις 10 καλύτερες animated σειρές όλων των εποχών!

— 10 ταινίες – μεταφορές comics που (λογικά) δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Από το Newsarama.

— Εκδοχές δημοφιλών ηρώων της DC στην Earth 2, από τους Jim Lee και Kevin Maguire.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

— Με αφορμή τα πολυσυζητημμένα WATCHMEN prequels, το Newsarama έχει μία λίστα με 10 prequels κακής φήμης.

— Fans αποτύουν φόρο τιμής στον Dwayne McDuffie με το 12λεπτο “Static Shock” Fan Film. Ακολουθεί το trailer.

— Hellboy sketch από τον Duncan Fegredo.

— Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον tutorial για το πως να σχεδιάσει κανείς ένα ρεαλιστικό manga πρόσωπο.

— Ένα πραγματικά όμορφο σχέδιο του Hiroaki Samura.

— Ένα ενδιαφέρον video interview με τον Peter Bagge.

 

— H σειρά THE SIMPSONS διανύει τη χειρότερη (ποιοτικά) σεζόν της, και δυστυχώς το σκηνικό επαναλαμβάνεται και στην πασαρέλα…

— Στις 3 Μαρτίου, έκανε το ντεμπούτο της στο Cartoon Network, στο πλαίσιο του νέου DC Nation,  η animated σειρά GREEN LANTERN.  Δείτε το promo spot.

— Free Comic: BUTCHER, BAKER, CANDLESTICKMAKER #1 από τους Garth Ennis – Darick Robertson και την Dynamite Entertainment.

— Το τηλεοπτικό musical του 1975 με πρωταγωνιστή τον Superman και τίτλο IT’S A BIRD, IT’S A PLANE, IT’S SUPERMAN, είναι ένα από αυτά τα τόσο λάθος πράγματα, που για να μην έφερε η ύπαρξή τους κάποια ανωμαλία στον χωροχρόνο, μάλλον τελικά το τελευταίο δεν θα είναι εφικτό… (απολαύστε κάψιμο!)

— That’s all folks! Σας αφήνω με μία από τις λιγότερο γνωστές πλευρές του Batman, δια χειρός Bruce Timm!