Wonder Woman #46

Τύφλα να 'χει ο Τολστόι!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Wonder Woman #46

WriterMeredith FinchArtistDavid FinchPublisherDC Comics

Το WONDER WOMAN #46 έχει ως βάση τη σύγκρουση της Ειρήνης (θεάς της… ειρήνης) και της Wonder Woman, θεού (sic) του πολέμου. Η όλη διαμάχη ξεκινάει με την Ειρήνη να καταγγέλλει τη Diana ότι, προσπαθώντας να αποτρέψει τις συγκρούσεις στον κόσμο, δεν κάνει σωστά τη δουλειά της ως θεός του πολέμου και πως στην πραγματικότητα προσπαθεί να υποκαταστήσει την Ειρήνη, ταράσσοντας έτσι τη θεϊκή ισορροπία. Έτσι, για παράδειγμα, λαοί που υποφέρουν κάτω από την πίεση δικτατορικών καθεστώτων δεν έχουν την έμπνευση και τη δύναμη να πολεμήσουν ενάντια σε αυτά.

Η αλήθεια είναι ότι η Ειρήνη έχει δίκιο! Όσο και αν διαφωνεί η Wonder Woman, η στάση της να χαρακτηρίζει κάθε πόλεμο ως κακό δημιουργεί και αρνητικές παρενέργειες. Το αποτέλεσμα αυτής της διαμάχης είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα και φιλοσοφική ιστορία (άσχετα αν στο τέλος δε γλιτώνουμε, δυστυχώς, το κήρυγμα), σε ένα ωραίο και stand-alone τευχάκι.