Agent Carter S02E04

Smoke & Mirrors
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Agent Carter

Season/EpisodeS02E04 WritersChristopher Markus, Stephen McFeely, Sue Chung DirectorDavid Platt CastHayley Atwell, James D'Arcy, Enver Gjokaj, Wynn Everett NetworkABC

Η Peggy Carter συνεχίζει την έρευνά της για το Arena Club, δείχνοντας ιδιαίτερη εφευρετικότητα, υποβοηθούμενη από τον Daniel Sousa, παρότι αμφότεροι δέχονται απειλές από ανωτέρους τους. Εντωμεταξύ, η Whitney Frost “πειραματίζεται” με τη zero matter και τα χρονικά περιθώρια φαίνεται να στενεύουν για τον Doctor Wilkes.

Το επεισόδιο ήταν ενδιαφέρον καθώς παρουσιάζει σε αντιδιαστολή σκηνές από την παιδική και τη νεανική ηλικία των δύο πρωταγωνιστριών και εξηγεί πώς μία διστακτική Peggy αποφάσιστε να δουλέψει στην SSR, σε μία εποχή που ο διαχωρισμός των δύο φύλων επέβαλε μία διαφορετική κατεύθυνση και πώς ένα εξαιρετικό μυαλό, όπως η Whitney Frost, αναγκάστηκε να πολεμήσει με διαφορετικά μέσα τις προκαταλήψεις. Ένα καλογραμμένο origin story, τόσο για την πρωταγωνίστρια, όσο και για μία από τις πιο ζόρικες super villains της Marvel. Οι ερμηνείες των βασικών ηρώων, όπως πάντα, είναι καλοδουλεμένες και η σκηνοθεσία σου κρατάει το ενδιαφέρον, ακόμη και στις πιο υποτονικές σκηνές.

Κατά τα άλλα, παρότι από το επεισόδιο δεν λείπουν η δράση, οι χιουμοριστικές ατάκες και οι ανατροπές, σου μένει η αίσθηση του ανολοκλήρωτου, καθώς υπάρχει μία ατμόσφαιρα κλιμακούμενης απειλής, ενώ οι διάφορες υποπλοκές δεν ολοκληρώνονται, αφήνοντάς σε να αναρωτίεσαι προς τα πού θα γείρει η ζυγαριά…