Trinity #12

Ghostbusters Meet The Exorcist
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Trinity #12

WriterRob WilliamsArtistV Ken MarionPublisherDC Comics

Όταν ψάχνω έναν υπότιτλο για ένα άρθρο, προσπαθώ να βρω κάποιο ωραίο λογοπαίγνιο ή αστειάκι, που να συνοψίζει το review. Νομίζω ότι ο σημερινός υπότιτλος είναι ίσως ο πιο επιτυχημένος που έχω σκεφτεί (και ο πιο εύκολος, εδώ που τα λέμε). Η υπερηρωϊκή τριάδα των Superman, Batman και Wonder Woman καλεί τη μυστικιστική τριάδα των John Constantine, Deadman και Zatanna (Who ya gonna call?) για τον εξορκισμό του Red Hood, ο οποίος, μαζί με τον Bizarro και την Artemis, έχουν καταληφθεί από δαιμόνια και μαζί έχουν σχηματίσει μια δαιμονική τριάδα, υπό τον έλεγχο της Circe και του Ra’s Al Ghul.

Παρά το γεγονός ότι δεν είμαι και ο μεγαλύτερος fan του μεταφυσικού/μυστικιστικού/απόκρυφου, η ιστορία μού κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον με τον ξέφρενο ρυθμό της, τους διαλόγους και το αρκετά καλό σχέδιο. Μου αρέσει, επίσης, που η σειρά παίζει πολύ με το συμβολισμό της τριάδας. Μου θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το πόσο ωραία έπαιζε με τη δυαδικότητα των χαρακτήρων η παλαιότερη σειρά SUPERMAN/BATMAN.

Το TRINITY είναι ένας τίτλος που διαρκώς βελτιώνεται και πλέον βρίσκεται στα πρώτα comics που διαβάζω κάθε μήνα.