Top 100 Marvel Comics

90-81: Casualties Of (Armor or Secret) Wars
87

Master Of Kung-Fu (Doug Moench)

1974-1982WriterDoug MoenchArtistsPaul Gulacy, Jim Craig, Mike Zeck, Gene DayMarvel Comics

Μπορεί το όνομα του Shang-Chi να μην είναι τόσο διάσημο σήμερα, όμως υπήρξε μια περίοδος που αυτός αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους ήρωες της Marvel. Γέννημα του πάθους των Steve Englehart και Jim Starlin για τη σειρά KUNG FU του ABC, ο Shang-Chi δεν άργησε να βρει τον δρόμο του στις σελίδες της εκδοτικής.

Και παρ’ όλο που οι δύο δημιουργοί γρήγορα απομακρύνθηκαν από το comic, αυτό αποδείχθηκε, τελικά, μια ευτυχής συγκυρία, καθώς τη θέση τους πήρε το δίδυμο των Doug Moench και Paul Gulacy. Αναμειγνύοντας τις ιστορίες του Sax Rohmer με τις περιπέτειες του James Bond και τις ταινίες πολεμικών τεχνών, οι δυο τους έχτισαν δυνατούς, αληθοφανείς χαρακτήρες, μέσα σε ένα καταπληκτικό comic γεμάτο πανέξυπνες φιλμικές αναφορές. Και βέβαια, το γεμάτο ενέργεια σχέδιο του Gulacy αποτέλεσε τον ιδανικό σύμμαχο στις ιδιοφυείς ιστορίες του Moench.

Τον Gulacy, που αποχώρησε μετά το τεύχος #51, διαδέχτηκε ο Jim Craig και στη συνέχεια ο Mike Zeck. Η είσοδος του Gene Day, στο τεύχος #100, αναβάθμισε περαιτέρω το συνολικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, όμως, όπως συμβαίνει συχνά, οι πωλήσεις ήταν πια δυσανάλογες με το επίπεδο του comic, με αποτέλεσμα να έρθει η ματαίωση. Είχε προηγηθεί, βέβαια, ο ξαφνικός θάνατος του Gene Day και η αποχώρηση του Moench, λόγω σφοδρών συγκρούσεων με τον Jim Shooter σχετικά με την κατεύθυνση του comic.

Όπως και να ‘χει, το MASTER OF KUNG-FU ήταν και παραμένει ένα από τα καλύτερα comics που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Marvel και δικαίως βρίσκει μια θέση και στο δικό μας Top 100.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81