Teen Titans #16

Ο Kory που αγαπήσαμε επιστρέφει!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Teen Titans #16

WriterMarv WolfmanArtistTom DerenickPublisherDC Comics

O θρυλικός Marv Wolfman επέστρεψε στους Teen Titans και μας χαρίζει μια απολαυστική ιστορία με πρωταγωνίστρια την Starfire, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες τι κάνει τη συγκεκριμένη χαρακτήρα τόσο ενδιαφέρουσα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, η Kory είχε τόσο πολύ κακοπέσει, αποτέλεσμα της δουλειάς των writers που δεν την καταλάβαιναν, που το συγκεκριμένο τεύχος μοιάζει πραγματικά σαν δώρο θεού.

Επιπλέον, σε σύγκριση με τα προηγούμενα τεύχη, οι διάλογοι του Beast Boy και της Raven είναι σίγουρα αναβαθμισμένοι, σε σημείο που να κάνει τους fans των Teen Titans να παρακαλούν να μείνει ο Wolfman στον τίτλο. Δυστυχώς, ο Benjamin Percy, αν και δεν είναι κακός writer, σπανία καταφέρνει να αναδείξει με επιτυχία τις διάφορες δυναμικές μεταξύ της ομάδας.

Η ιστορία ξεκινά με την Starfire, τον Beast Boy και την Raven να πολεμούν τον Mammoth, όμως γρήγορα γίνεται ξεκάθαρο ότι η πριγκίπισσα του Tamaran αποτελεί στόχο για έναν πιο υποχθόνιο και μυστήριο εχθρό. Κατά τη διάρκεια του τεύχους, η Kory χρησιμοποίει τόσο τις δυνάμεις της όσο και το ανυπότακτο της πνεύμα, για να ξεφύγει, ενώ οι συμμαχητές της αποδεικνύονται πολύτιμοι στην τελική αναμέτρηση.

Το artwork χαρίζει πολύχρωμες και εντυπωσιακές μάχες, με την Starfire να τραβά όλα τα βλέμματα επάνω της. Αλλά ο πραγματικός νικητής είναι το υπέροχο εξώφυλλο, με την απαστράπτουσα ηρωίδα να φωτίζει με την παρουσία της ένα νυχτερινό τοπίο. Επιτέλους, μετά από τόσο καιρό, μπορούμε να θαυμάσουμε την Kory σε μια καλής ποιότητας ιστορία, τόσο σχεδιαστικά όσο και από άποψη πλοκής και characterization!