Top 100 Overrated Comics

100-91: Three’s Overrated

To να ανοίγεις ένα Top 100 Overrated Comics είναι μάλλον καλύτερο από το να το κλείνεις και αυτή την τιμή έχουν κλασικές και μη ιστορίες, με πρωταγωνιστές τους Captain America, Wolverine, Green Lantern και Daredevil (εις τριπλούν!)

100

Elektra Lives Again

1990Writer/ArtistFrank MillerMarvel Comics (Epic)

Όταν ένας fan favorite δημιουργός επιστρέφει σε έναν fan favorite χαρακτήρα, όλοι είναι βέβαιοι εκ των προτέρων ότι το αποτέλεσμα θα είναι αριστουργηματικό. Και αν αυτή δεν είναι η συνταγή του overrated, δεν ξέρω ποια είναι.

Το ELEKTRA LIVES AGAIN ήταν το 1990 σαν εκείνα τα μωρά που γεννιούνται πλούσια. Ο πατέρας του, ο Frank Miller, βρισκόταν σε ένα hot streak, έχοντας αναλάβει την τύχη των Daredevil και Batman τα τελευταία χρόνια και θεωρούταν από όλους αλάνθαστος. Η μητέρα του, Elektra (της οποίας πατέρας ήταν ο ίδιος ο Miller, με αποτέλεσμα η μεταφορά που επέλεξα παραπάνω να περιπλέκει τα πράγματα και να καταλήγει σε αρχαιοελληνική τραγωδία – πόσο ταιριαστό!), είχε φέρει μια νέα πνοή στο DAREDEVIL, μέχρι τον πρόωρο θάνατό της, και η επιστροφή της αποτελούσε σημαντικό γεγονός από την στιγμή που ανακοινώθηκε. Έτσι, το ELEKTRA LIVES AGAIN είχε ήδη τα πάντα στα πόδια του, χωρίς καν να χρειαστεί να προσπαθήσει.

Αυτό το πίστεψαν σίγουρα πολλοί αναγνώστες, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι το πίστεψε πρώτος ο ίδιος ο Miller. H ιστορία βασίζεται σε όνειρα, psychic μονομαχίες και νεκραναστάσεις και δεν σώζεται ούτε από τη no-nonsense γραφή που έκανε γνωστό τον συγγραφέα. Το σχέδιο, πάλι, ακροβατεί στα panels σαν εκπαιδευμένος φονικός ninja με ελληνικές ρίζες (που, όπως και να το κάνεις, δεν κολλάει και τόσο). Μία σου δίνει την εντύπωση ότι είναι εκπληκτικό, μία μοιάζει δυσκοίλιο και μία φαντάζει άδειο.

Δεκτό, βραβεύτηκε με Eisner στην κατηγορία του Best Graphic Album. Αλλά, στην πραγματικότητα, πόσο πάσχισε αυτό το πλουσιόπαιδο για το βραβείο;

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91