Harley Quinn #58

Leaving crime in the past... Maybe?
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Harley Quinn #58

WriterSam HumphriesArtistJohn TimmsPublisherDC Comics

Ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της DC, πλέον, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο HEROES IN CRISIS και μια ακόμα επερχόμενη ταινία για την ίδια και τις Birds of Prey, η Harley Quinn δεν είχε και την καλύτερη πορεία στις solo περιπέτειες της, με το comic της να κινείται, πολλές φορές, σε επίπεδα κάτω του μετρίου. Από πλευράς πωλήσεως, όμως, πάει σχετικά καλά και, ομολογουμένως, η ιστορία που ξετυλίγεται στα τελευταία τεύχη, με αποκορύφωση το #58, έχει ενδιαφέρον, καθώς η Ηarley πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι πια η εγκληματική προσωπικότητα που ήταν κάποτε.

Και ποιος θα μπορούσε να είναι πιο δύσπιστος για την αλλαγή της, από τον παλιό εχθρό της, τον Βatman; Οι δύο τους θα πρέπει να συνεργαστούν με το ζόρι, για να λύσουν ένα μυστήριο και να αποδειχθεί η αθωότητα της Harley. Το comic είναι γεμάτο ευτράπελα, αναφορές στον Dark Knight του Miller, με τον Batman σχεδιασμένο σαν να έχει βγει από εκείνη την περίοδο, αλλά με μια συμπεριφορά λιγότερο βίαιη και επιθετική. Η Harley, που παίρνει τη θέση του Robin, είναι επαρκώς χαριτωμένη και διασκεδαστική, και το όλο τεύχος έχει κάτι από τη γοητεία του ΒATMAN: THE ANIMATED SERIES, το οποίο ανέδειξε την κλόουν της Gotham.

Το καλό είναι ότι, από ένα comic σαν το HARLEY QUINN, δεν υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις, οπότε ιστορίες σαν κι αυτή που ξετυλίγεται στο τεύχος, είναι αρκετές για να ικανοποιήσουν τους αναγνώστες. Μετά από τα μπερδέματα που έχει δημιουργήσει ο King, το HARLEY QUINN φαίνεται να αναδεικνύει τον χαρακτήρα της Harley, με λιγότερο εκνευριστικούς τρόπους.