Batman #71

Πού την πας, ρε μάγκα (King), τη δουλεια;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #71

WriterTom KingArtistsMikel Janin, Jorge FornesPublisherDC Comics

Μετά το τέλος του, εν πολλοίς ανούσιου, storyline “Knightmares” (το οποίο, βέβαια, μας έδωσε κάποια υπέροχα τεύχη από πλευράς σχεδίου, όπως το BATMAN #67), έχει ξεκινήσει από το τεύχος #70 το “The Fall And The Fallen” όπου αναμένουμε τη σύγκρουση του Batman με τον Bane.

Αφού δραπέτευσε από το Arkham Asylum, ο Batman καλεί όλη τη Bat-Family, ώστε να κάνουν μια καταδρομική επίθεση στο Ίδρυμα, ενάντια στον Bane, σε μια τελική αναμέτρηση. Αυτό που θα αντιμετωπίσουν, όμως, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιμένουν και για το οποίο τους είχε προετοιμάσει ο Σκοτεινός Ιππότης. Εξέλιξη που θα κάνει τους πάντες να προβληματιστούν και να δουν τον Bruce με άλλο μάτι.

Κάθε τεύχος του BATMAN κατορθώνει να περιπλέκει τα πράγματα ακόμα περισσότερο, κάνοντάς μας να αμφισβητούμε τα πάντα, και το ερώτημα που – εύλογα – ανακύπτει είναι: “που την πάει ο μάγκας (Tom King) τη δουλειά”; Πολύ φοβάμαι πως ούτε ο ίδιος ξέρει και αυτοσχεδιάζει κάθε φορά…