Vampirella/Red Sonja #1

Από τη Ρωσία με αγάπη
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Vampirella/Red Sonja #1

WriterJordie BellaireArtistDrew MossPublisherDynamite Entertainment

Αυτό που μου έκανε πιο πολύ εντύπωση όταν διάβασα στο PREVIEWS για το επικείμενο ongoing crossover των δύο δημοφιλέστατων και αγαπημένων ηρωίδων, που εδώ και χρόνια βρίσκονται υπό τη στέγη της Dynamite, είναι το πως και δεν το είχαμε δει νωρίτερα. Μάλλον η επιτυχία του RED SONJA AND VAMPIRELLA MEET BETTY AND VERONICA (αυτός είναι τίτλος) έδωσε την τελική ώθηση.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην ψυχροπολεμική Ρωσία του 1969 (έτος δημιουργίας της Vampirella) και το πρώτο τεύχος εστιάζει στη Vampirella και στην έρευνα που κάνει για μια ανεξιχνίαστη μαζική δολοφονία που έλαβε χώρα δέκα χρόνια πριν και στην οποία φαίνεται να εμπλέκονται κυβερνητικές υπηρεσίες και το διαστημικό πρόγραμμα. Μια έρευνα που θα την οδηγήσει στις χιονισμένες βουνοκορφές της περιοχής.

Το comic ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη. Τόσο από πλευράς ιστορίας, που τη βρήκα αρκετά διαφορετική και μου κίνησε το ενδιαφέρον, όσο και από πλευράς σχεδίου, το οποίο είναι αρκετά καλό. Δεν είναι λίγες οι φορές που τέτοια comics έχουν ως κράχτη τα ονόματα των χαρακτήρων και τα εξώφυλλα και παραμελούν τις εσωτερικές σελίδες. Αυτό δε συμβαίνει εδώ.

Το VAMPIRELLA/RED SONJA ήταν ένα πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα, το οποίο σίγουρα συνιστώ και θα συνεχίσω.