Lois Lane #4

And the truth shall set you... free?
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Lois Lane #4

WriterGreg RuckaArtistMike PerkinsPublisherDC Comics

Ο Greg Rucka δεν θα μπορούσε να βρίσκεται περισσότερο στο στοιχείο του, γράφοντας μια κατασκοπική ιστορία, με πρωταγωνίστρια μια δυναμική γυναίκα που αναζητά την αλήθεια. Χρησιμοποιεί όλη τη δεξιοτεχνία του, ώστε να τιμήσει τους χαρακτήρες της Lois και της Renee Montoya, αλλά και τον Vic Sage, τον αρχικό Question, που πάλεψε με τον καρκίνο και θεωρείτο για χρόνια νεκρός. Στο τεύχος, επίσης, κάνει την εμφάνιση του και ο Jon Kent, προσφέροντας την ευκαιρία για μερικές στιγμές μεταξύ του γιου και της μητέρας του, τις οποίες ο Rucka αποδίδει με τον απαραίτητο συναισθηματισμό που ο Bendis φαίνεται να σιχαίνεται.

Το τεύχος ασχολείται αρκετά με την λειτουργία της αλήθειας στην κοινώνια, έναντι των ευκολότερων και καθησυχαστικών ψεμμάτων, αλλά και με τις θυσίες που κάποιος πρέπει να κάνει, όταν αποφασίζει να αφοσιωθεί στην αναζήτησή της. O Vic Sage μπορεί να οδηγήθηκε στο θάνατο και η Lois μπορεί να μη βρίσκεται στο πλευρό του Jon, o οποίος φεύγει για διαγαλαξιακές περιπέτειες, αλλά οι προσπάθειες των χαρακτήρων να αποκαλύψουν τα μυστικά που κρύβονται στο σύμπαν της DC, δεν σταματούν. Και η Lois υπόσχεται την αποκάλυψη ενός μεγάλου μυστικού στη Renee, το οποίο θα μάθουμε στο επόμενο τεύχος.

To artwork βασίζεται πολύ στις σκιάσεις, τα έντονα contrast και τα σκληρά πινέλα, το οποίο είναι άκρως λειτουργικό σε συνάρτηση με την ιστορία (κάποιος, όμως, πειραματισμός δεν θα έκανε κακό). Ένα σταθερά ικανοποιητικό comic, που τοποθετεί τη Lois και τη Renee στις θέσεις που τους αξίζουν, σε μια μοντέρνα noir ιστορία. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι, για άλλη μια φορά, τα εξώφυλλα του τεύχους είναι υπέροχα.