“Sword Of Omens, Give Me Sight Beyond Sight”.

Θα έπρεπε να το έχω γράψει εδώ και σχεδόν ένα μήνα (αν και θα ήταν κάπως άκομψο – ανακοινώθηκε 6 Ιουνίου, περίπου μία εβδομάδα μετά την επιβεβαίωση της δολοφονίας του Stephen Perry), αλλά δεν πρόκανα. Όσοι θυμούνται τα cartoons της δεκαετίας του ’80, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει ο τίτλος… THUNDERCATS! Ναι, καλά διαβάσατε: οι THUNDERCATS επιστρέφουν with a vengeance (and a twist), αφού το αμερικανικό Cartoon Network “παρήγγειλε” την παραγωγή τους στο ιαπωνικό Studio 4C (MEMORIES, PRINCESS ARETE, ANIMATRIX, DMC, BATMAN: GOTHAM KNIGHTS και πολλά άλλα).

Ως τώρα, δεν γνωρίζουμε παρά ελάχιστα, εκτός από το γεγονός ότι διατηρείται το βασικό premise της εξωγήινης φυλής υβρίδιων αιλουροειδών-ανθρώπων, ότι το design θα δώσει περισότερη έμφαση στο αιλουροειδές στοιχείο, κάτι που θα αντικατοπτρίζεται και στο animation και εννοείται ότι δεν θα λείπει ο Mumm-Ra. Αν και είναι το ιστορικά πρώτο anime της Warner Bros., στην πραγματικότητα κλείνει ένας κύκλος, αφού και το animation της αρχικής σειράς της Rankin-Bass, είχε αναλάβει η ιαπωνική Pacific Animation Corporation (με τον Katsuhito Akiyama -GALL FORCE, ARMITAGE, DUAL!- στη σκηνοθεσία και τον Minoru Nishida -KIN NO TORI, KILL BIL CHAPTER 3- στα designs).

Βεβαίως, υπάρχει μια πολύ καλή περίπτωση να είναι η απόλυτη καταστροφή, όπως πολλά revamps πάλαι ποτέ αγαπημένων σειρών της δεκαετίας του ’80 (HE-MAN, G.I.JOE), αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε (αδημονώντας, μην γελιέστε) το 2011. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα και να δείτε links εδώ.

“Truth, Justice, Loyalty, Honor”

-The Code of Thundera