5 ΠPΟΣΦΑΤΑ ΝEA – V.40

Η Death του Neil Gaiman κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο DC Universe, η εκδοτική Devil’s Due αφήνει την Diamond και ο πρόεδρός της εξηγεί το γιατί, θυμόμαστε τον κορυφαίο Ισπανό σχεδιαστή Victor De la Fuente, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες, ο Jim Lee παραχωρεί συνέντευξη στο Newsarama, ενώ τέλος, οι X-Men βλέπουν… φωτάκια, κι αυτό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καλό! Είναι η εβδομαδιαία στήλη 5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, που περιμένει με ανυπομονησία τη σωρεία ειδήσεων που θα έρθει με το San Diego Comic-Con.

  • 1. Η DEATH ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ DC UNIVERSE

Με τις ευχές του ίδιου του Neil Gaiman, μία εκ των δημοφιλέστερων χαρακτήρων του συγγραφέα και της σειράς THE SANDMAN, πρόκειται να εμφανιστεί στο ACTION COMICS #894, που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκδοτικής, η Death θα συναντήσει τον Lex Luthor σε ένα storyline με θέμα την αναζήτηση του τελευταίου για την απόλυτη δύναμη. “Η εμφάνιση της Death στο συγκεκριμένο comic ήταν μια δική μου, τρελή ιδέα”, δήλωσε στην ίδια ανακοίνωση ο συγγραφέας του ACTION COMICS, Paul Cornell.

Οι εμφανίσεις χαρακτήρων από τη δημοφιλή σειρά του Neil Gaiman στο DC Universe, είναι ιδιαίτερα σπάνιες. Ο ίδιος ο Dream (Sandman) εμφανίστηκε στα JLA #22 και #23, το 1998, και όπως και τότε έτσι και σήμερα, ο Gaiman έδωσε άδεια για χρήση των χαρακτήρων του.

Ο Paul Cornell διαβεβαίωσε τους fans της ιστορικής σειράς της Vertigo, ότι θα κάνει χρήση της ηρωίδας σεβόμενος απόλυτα το παρελθόν και τη δομή του χαρακτήρα.

  • 2. ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ DIAMOND, Η DEVIL’S DUE

Μια από τις μεγαλύτερες “μικρές” comics εκδοτικές, η Devil’s Due Publishing, ανακοίνωσε ότι τα comics και τα graphic novels της δεν θα διανέμονται πλέον από την Diamond Comic και την Diamond Book Distributors, επικαλούμενη την πολιτική του διανομέα, την οποία και χαρακτηρίζει ασύμφορη και εξαντλητική από οικονομικής άποψης. Η εκδοτική δεσμεύτηκε ότι θα ανακοινώσει σύντομα το νέο συνεργάτη της για διανομή στα βιβλιοπωλεία, ενώ για διανομή σε εξειδικευμένα καταστήματα θα συνεργάζεται με τη Haven Comic Distributors. Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες λεπτομέρειες και αιτιολογήσεις, η συνέντευξη του προέδρο της Devil’s Due Publishing, Josh Blaylock, στο CBR, θα σας λύσει κάθε απορία.

  • 3. VICTOR DE LA FUENTE R.I.P.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ένας από τους σπουδαιότερους Ισπανούς σχεδιαστές comics, πασίγνωστος για το ρεαλιστικό σχέδιό του, που όπως γράφει ο ισπανικός Τύπος, χαρακτηριζόταν από τη φυσικότητα των μορφών, τη χρήση λεπτών γραμμών που υποδεικνύουν κίνηση ή πιθανή κίνηση, τα λεπτομερή backgrounds και την ευφυή αφηγηματική προσέγγιση. Ο De la Fuente ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές των 1940s, στα graphic studios του López Rubio, σε περιοδικά όπως MARAVILLAS, FLECHAS y PALAYOS και CHICOS. Συν-δημιούργησε το περιοδικό EL PENECA, συνεργάστηκε με την Dell Publishing στη Νέα Υόρκη, ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, ξεκίνησε να εικονογραφεί αμέτρητα war comics για τη Fleetway στο Λονδίνο, καθώς και για τη DC Thompson. Mια δεκαετία αργότερα, θα δημιουργούσε και αρκετές μικρές ιστορίες για τις αμερικανικές horror ανθολογίες, CREEPY και EERIE. O Victor De la Fuente έγινε ευρύτερα γνωστός για τις western δουλειές του όπως τα AMARGO και LES GRINGOS.

  • 4. Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JIM LEE ΣΤΟ NEWSARAMA

Superstar δημιουργός, ένας εκ των ιδρυτών της Image Comics και σήμερα συν-εκδότης της DC Entertainment. Δίχως άλλο, η Vaneta Rogers είχε πολλά πράγματα να ρωτήσει τον Jim Lee, κι έτσι στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, θυμόμαστε τις σημαντικότερες στιγμές της συναρπαστικής πορείας του, από την απόφασή του να αγνοήσει το πτυχίο του στην ψυχολογία και να ασχοληθεί με τα comics, μέχρι την ίδρυση της Image. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης, ο Lee μιλάει για την τωρινή του θέση στη DC, την ενασχόλησή του με το ψηφιακό πρόγραμμα της εταιρίας, καθώς και για την πολυσυζητημένη ανανέωση στη στολή της Wonder Woman.

Όσο για το τελευταίο, και παρότι στο Comicdom ακολουθήσαμε κι εμείς το γενικότερο ρεύμα και ασχοληθήκαμε δεόντως με το θέμα, μόλις πριν από μερικές ώρες είχα μια επιφοίτηση, την οποία και είπα να μοιραστώ μαζί σας: Από την πρώτη στιγμή που είδα τη νέα στολή, κάτι μου θύμιζε, αλλά δεν μπορούσα να εντοπίσω τι ακριβώς! Και ξαφνικά, μου’ σκασε:

Διαφωνείτε;

  • 5. ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; ΤΟΣΟ!

Εντάξει, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα έλεγε κανείς “πρωτοκλασάτη” είδηση, αλλά όταν οι εταιρίες φυλάνε τις σημαντικές ανακοινώσεις τους για το επερχόμενο San Diego Comic Con, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Έτσι διάλεξα ως τελευταίo νέο αυτού του post, ένα teaser image που έφτασε στο mail μου από τη Marvel και αφορά στο Χ-ΜΕΝ #2. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η νέα πρόκληση των μεταλλαγμένων είναι -όπως εξάλλου και ευρύτερα στην TV ή το σινεμά- οι βρικόλακες. Ενώ, λοιπόν, την τελευταία φορά που βρέθηκαν οι X-Men μπροστά στον χάρτη της υδρογείου, ήταν για να δουν με τρόμο το είδος τους να συρρικνώνεται σε μερικές δεκάδες, αυτή τη φορά (για άλλο λόγο) τα φωτάκια κάνουν πανηγύρι…