Top 100 DC Comics

50-41: The one where Superman dies (and gets better)

Μπαίνουμε στην πάνω μισό του Top 100 των κορυφαίων DC Comics, με τον Batman να επανέρχεται δυναμικά στο Top με τρεις παρουσίες, τον Superman να πεθαίνει και να ανασταίνεται, και τον Brian Azzarello να μετράει… σφαίρες.

50

100 Bullets

1999-2009WriterBrian AzzarelloArtistEduardo RissoDC Comics (Vertigo)

Στην ομάδα του Comicdom, έχει χρειαστεί αρκετές φορές να υπερασπιστώ την υπέρμετρη αγάπη μου για το 100 BULLETS. Και αν χρειαστεί, θα το κάνω πολλές φορές ακόμα. Γιατί, όσος καιρός και αν περάσει, όσο και αν αλλάζουν τα γούστα μου, η άποψή μου ότι αυτό το comic είναι από τα καλύτερα που έχουν πέσει στα χέρια μου, δεν αλλάζει.

Η ερώτηση που θέτει το 100 BULLETS είναι απλή. Αν κάποιος σου είχε κάνει ένα ανεπανόρθωτο κακό και σου δινόταν η ευκαιρία να εκδικηθείς, χωρίς να υποστείς τις συνέπειες, θα το έπραττες; Αυτή την ευκαιρία δίνει και ο Agent Graves, με μία βαλίτσα με ένα όπλο, 100 μη ανιχνεύσιμες σφαίρες και οδηγίες για το θήραμα.

Τίποτα, όμως, δεν είναι απλό, στον κόσμο που δημιούργησαν ο Azzarello και ο Risso. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και ο αναγνώστης καλείται να προσπελάσει ένα δύσβατο τοπίο, μια πολύπλοκη αλλά ελκυστική ιστορία. O Azzarello σέβεται τον αναγνώστη του – παρ’ όλες τις τρικλοποδιές που του βάζει – και περιμένει πολλά περισσότερα από μια απλή, παθητική ανάγνωση. Ο λόγος του είναι, πολύ συχνά, μεταφορικός, σχεδόν ποιητικός, και αυτό ήταν που με κέρδισε. Μαζί με το σχέδιο του Risso, φυσικά.

Το στιλ, ο ρυθμός, τα συγκλονιστικά σκοτάδια του, αλλά και η δυναμικότητα των χαρακτήρων, με έκαναν να αγαπήσω το 100 BULLETS με την πρώτη ματιά.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41