Detective Comics #950

Εξαιρετικό ψυχογράφημα μιας τρομερά ενδιαφέρουσας ηρωίδας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #950

WriterJames Tynion IVArtistMarcio TakaraPublisherDC Comics

Το εννιακοσιοστό πεντηκοστό τεύχος του DETECTIVE COMICS μας προσφέρει μια ιστορία με επίκεντρο ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, αν και λιγότερο διάσημα, μέλη της Bat-family. Ο λόγος για την Cassandra Cain, ή αλλιώς Orphan, που έγινε μέλος της διάσημης vigilante ομάδας της Gotham, αφότου απαρνήθηκε τη ζωή του δολοφόνου για την οποία την προετοίμαζαν οι γονείς της. Μπορεί το κύριο χαρακτηριστικό της Cass να είναι ότι μιλάει λίγο, όμως, μέσα από τις σκέψεις της, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, παρουσιάζεται ο χαρακτήρας του γενναίου και δυναμικού κοριτσιού, που υποφέρει από μοναξιά, αλλά την ίδια στιγμή δυσκολευέται να συνδεθεί με τους ανθρώπους γύρω της.

Το τεύχος κάνει εξαιρετική δουλεία στη παρουσίαση της ψυχοσύνθεσης της Cassandra, μέσα από την περιπλάνηση της στη Gotham City μια βροχερή νύχτα. Και η σκηνή στην οποία μαθαίνει να χορεύει είναι συγκινητική και όμορφα ζωγραφισμένη. Οι έντονες αποχρώσεις του μωβ, που κυριαρχούν στο τεύχος, μοιάζουν απόλυτα ταιριαστές με την ηρωίδα, η οποία, παρά τη σκοτεινή της πλευρά, επέλεξε να πολεμά για ένα καλό σκοπό. Στο τεύχος επίσης κάνει την εμφάνιση της η μητέρα της Cassandra, Lady Shiva, προετοιμάζοντας τον αναγνώστη για μια ιστορία με κεντρικό πρόσωπο την Cass.

Υπάρχουν ακόμα δύο ιστορίες, μία που ασχολείται με τον Asrael και μία στην οποία Batman και Red Robin αφήνουν να εννοηθεί ότι έρχεται νέος πόλεμος μέσα στο 2017, ο οποίος οι περισσότεροι κριτικοί και fans υποπτεύονται ότι έχει να κάνει με τους Watchmen. Κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί αν ο Οz είναι ο Μanhattan ή ο Οzymandias, αλλά μέχρι τότε ανυπομονώ για την συνέχεια της ιστορίας της Cassandra!