Top 10 Spider-Man Deaths

Δέκα θάνατοι στο Spider-Man franchise
6

Norman Osborn (The Amazing Spider-Man # 122)

1973WriterGerry ConwayArtistGil KaneMarvel Comics

Ο Norman Osborn, ο πρώτος και σημαντικότερος Green Goblin, είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους supervillains στην ιστορία των comics. Όντας ο επικεφαλής της Oscorp και ένας τιτάνας στον κόσμο των επιχειρήσεων, ο Norman πάντα ήταν αδίστακτος άνθρωπος — ακόμα και πριν μετατραπεί σε Green Goblin. Παρ’ όλα αυτά, η μεγαλομανία του εκτοξεύτηκε στα ύψη όταν απέκτησε super powers και έτσι, από την αρχή της καριέρας του, ήταν μεγάλος μπελάς για τον Peter Parker, αλλά και για το ηρωικό alter ego του, τον Spider-Man.

Η σχέση μεταξύ των δύο εχθρών έγινε πιο περίπλοκη, όταν ο Norman απήγαγε τον Spidey και ανακάλυψε την μυστική του ταυτότητα. Και παρά τα συνεχή κρούσματα αμνησίας που τον έκαναν να ξεχάσει περιστασιακά ότι Spider-Man και Peter Parker είναι ένα και το αυτό, ο Norman τελικά χρησιμοποίησε το μυστικό αυτό προς όφελός του με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: απήγαγε και σκότωσε την αγάπη του Pete, την Gwen Stacy, ρίχνοντάς την από μια γέφυρα (ακόμα δεν ξέρουμε αν είναι η γέφυρα του Brooklyn ή η γέφυρα George Washington) στον χαμό της. Όπως ήταν φυσικό, βέβαια, ο Peter δεν το πήρε και πολύ καλά και στην επόμενη μάχη έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, αποφεύγοντας το glider του εχθρού του, το οποίο κάρφωσε στο στήθος τον Osborn, φαινομενικά σκοτώνοντάς τον.

Αν και ο Norman επέστρεψε αργότερα από τον κόσμο των νεκρών, αξίζει να αναφέρουμε ότι η απουσία του διήρκησε δύο δεκαετίες περίπου, κάτι πολύ σπάνιο όσον αφορά τους μεγάλους supervillains…

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1