Top 100 Overrated Comics

60-51: Overrated By The Bell
52

Batman: Whatever Happened To The Caped Crusader?

2009WriterNeil GaimanArtistAndy KubertDC Comics

Ροκ-σταρ συγγραφέας, ένας από τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες των comics και μια δοκιμασμένη, έξυπνη συνταγή. Τί μπορεί να πάει στραβά;

Αααχ, το WHATEVER HAPPENED TO THE CAPED CRUSADER?… Εδώ το πρόβλημα είναι καθαρά μαρκετίστικο. Γιατί και εξαιρετικός συγγραφέας είναι ο Neil Gaiman και ενδιαφέροντα πράγματα καταφέρνουν να ειπωθούν, με αφορμή τον θάνατο του Batman, από τους φίλους και εχθρούς που παρίστανται στο μνημόσυνό του.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν το WHATEVER HAPPENED TO THE CAPED CRUSADER? συγκαταλέγεται σε αυτές τις “must” λίστες, με υπερηρωικά comics που προτείνονται σε καινούργιους αναγνώστες. Και αυτό, γιατί ένα τέτοιο comic, που βασίζεται σε εικόνα του χαρακτήρα και των ιστοριών του που είναι ήδη defined  στο μυαλό του αναγνώστη, δεν έχει απολύτως τίποτα να πει σε κάποιον που το αγόρασε απλά επειδή είδε τα ονόματα “Batman” και “Gaiman”, στο ίδιο εξώφυλλο.

Επί της ουσίας, το WHATEVER HAPPENED TO THE CAPED CRUSADER? είναι μια αρκετά αξιοπρεπής ιστορία, που αυτό-χαντακώθηκε από την ίδια της τη φήμη (και ίσως και τη φήμη του συγγραφέα της), λόγω και της επανέκδοσής της ως αυτοτελές, πολυδιαφημισμένο paperback.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51