Bad Luck Chuck #1

Κακό δεν το λες, αλλά...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Bad Luck Chuck #1

WriterLela GwennArtistMatthew Dow SmithPublisherDark Horse Comics

To BAD LUCK CHUCK είναι μια ιστορία για μια γυναίκα με την ενδιαφέρουσα δύναμη να είναι υπερβολικά άτυχη. Η ίδια έχει καταφέρει να βρει τρόπους να επιβιώνει παρά τα όσα της συμβαίνουν, και δουλεύει ως ντετέκτιβ, ώσπου μια μέρα έρχεται αντιμέτωπη με μια υπόθεση που είναι περισσότερο πολύπλοκη απ’ όσο νόμιζε αρχικά. Στην ιστορία, επίσης, εμπλέκονται αιρέσεις, ασφαλιστικές και η αστυνομία, δημιουργώντας ένα comic που θα ήταν ευχάριστο στην ανάγνωση, αν η δόμηση της πλοκής ήταν καλύτερη και τα γεγονότα δεν συνέβαιναν τόσο γρήγορα.

Το artwork είναι συμπαθητικό, με τις σκιές και τα χρώματα να μπλέκονται ιδανικά, προσθέτοντας μια noir νότα στην ατμόσφαιρα. Η απόδοση σωστών αναλογιών των σωμάτων φαίνεται να είναι από τα ταλέντα του σχεδιαστή, και το comic είναι γεμάτο με σκηνές όπου υπάρχουν πολλές φιγούρες στο χώρο, χωρίς καμία να φαίνεται παράταιρη. Γενικά, είναι μια προσεγμένη δουλειά, αλλά δεν καταφέρνει να απογειωθεί, ενδεχομένως επειδή δεν τολμά να ξεχωρίσει.

Καλή η ιδέα, καλό το artwork, αλλά η εκτέλεση, χωρίς να είναι κακή, παραμένει προβληματική και στερεί τη δυνατότητα για κάτι πραγματικά ιδιαίτερο. Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα comics εκεί έξω, για τα οποία αξίζει κανείς να γράψει περισσότερα, πέρα από “άλλο ένα comic που δεν εκπλήσσει, δεν ενθουσιάζει και απλά κινείται στους ασφαλείς δρόμους της μετριότητας”.