Top 100 Comics Of The 70s: 20-11

Φαντάσματα, βάρβαροι, βρικόλακες, δικαστές, τέρατα, σαμουράι, martial artists...
13

Warlock

1974-1976Writer/ArtistJim StarlinMarvel Comics

Ελάχιστα πράγματα μου μυρίζουν περισσότερο 70s από το WARLOCK του Jim Starlin. Και ελάχιστα comics που δεν έγιναν από τους πρωτεργάτες της Marvel, έχουν καταφέρει να μεγαλώσουν τόσο πολύ τον κόσμο της.

O Adam Warlock περιφέρεται στο διάστημα και ταξιδεύει ανάμεσα στα αστέρια, όταν θα βρεθεί μπροστά του μια κυνηγημένη κοπέλα, η οποία έχει ξεφύγει από την Universal Church of Truth και έψαχνε τον Warlock. Λίγο πριν πεθάνει, θα προειδοποιήσει για τον Magus (που αποτελεί μια σκοτεινή μελλοντική εκδοχή του ίδιου του Warlock) και θα του πει πως δισεκατομμύρια ζητούν τη βοήθεια του. Ο Warlock θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης και θα διασχίσει το σύμπαν, ένα ταξίδι που θα τον φέρει αντιμέτωπο όχι μόνο με δεκάδες περίεργα, φανταστικά πλάσματα, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό. Και μετά από την πρώτη αναμέτρηση με τον Magus εμφανίζεται και ο Thanos, ο οποίος, μέσα από αυτές τις ιστορίες, εδραιώνει τη θέση του στον κόσμο της Marvel.

Εξαιρετική space opera, με υπαρξιακές αναζητήσεις, που πηγαίνουν γάντι με τη διασκέδαση. Και βέβαια, ο Jim Starlin μεγαλουργεί τόσο στο γράψιμο, με έναν λόγο επικό και λυρικό, που δεν γίνεται ποτέ υπερβολικά μελό, αλλά και στο artwork, τολμώντας να δοκιμάσει υπέροχες μεγαλειώδεις και ψυχεδελικές εικόνες. Η επική αναζήτηση του Warlock για τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού του, είναι αρχετυπική και λυρική και αποτελεί έτσι μια από τις κορυφαίες στιγμές των υπερηρωικών comics.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11