Top 10 Valiant Entertainment Series

Οι δέκα καλύτερες σειρές της αναγεννημένης Valiant
3

Imperium

WriterJoshua DysartArtistsDoug Braithwaite, Scot Eaton, Cafu, Juan Jose Ryp, Khari EvansValiant

Kαι φτάσαμε στην τελική τριάδα! Εδώ βρίσκουμε το IMPERIUM, που είναι ο θυγατρικός τίτλος του HARBINGER. Στο επίκεντρο της σειράς, βρίσκεται ο Toyo Harada (ο ισχυρότερος psiot του σύμπαντος της Valiant) και οι προσπάθειές του να πετύχει παγκόσμια ειρήνη και ευημερία για όλους, με κάθε κόστος!

Η δύναμη αυτής  της σειράς βρίσκεται στους χαρακτήρες της, ειδικά του Toyo Harada. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά HARBINGER, ως ο βασικός ανταγωνιστής. Από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του, είχε γίνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα “γκρι” χαρακτήρα και αυτό το στοιχείο είναι που αναπτύσσεται εξαιρετικά στο IMPERIUM. Υπάρχουν στιγμές που ο Harada κερδίζει την συμπάθεια και κατανόηση του αναγνώστη και άλλες που γίνεται μισητός όσο λίγοι. Παρότι ο Harada είναι ο κεντρικός χαρακτήρας της σειράς, και το υπόλοιπο cast είναι καλοδουλεμένο. Εδώ θα κάνω ειδική αναφορά στο ρομπότ της σειράς, το Mech Major, που θέλει να το αποκαλούν Sunlight on Snow. Είναι από τους βασικούς λόγους που μου άρεσε αυτή η σειρά και πρόκειται για έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες της Valiant και σίγουρα από τους πιο ανθρώπινους!

Πέρα από την πολύ καλή ανάπτυξη χαρακτήρων, το IMPERIUM ξεχωρίζει και για τον έντονο σχολιασμό και την κριτική στην σημερινή παγκόσμια πολιτικοκοινωνική κατάσταση και στην πολεμική βιομηχανία. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα της ιστορίας συνοδεύονται (ως επί το πλείστον) από πολύ καλό σχέδιο, όπως των Doug Braithwaite, Cafu και Juan Jose Ryp.

Αυτή η σειρά θα μπορούσε να βρίσκεται μέχρι και στην κορυφή της λίστας, αλλά ο πρόωρος τερματισμός της, λόγω χαμηλών πωλήσεων, δεν της επέτρεψαν να αναδείξει πλήρως τις δυνατότητές της. Έστω και έτσι, σίγουρα αξίζει την προσοχή κάθε comic fan!

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1