Top 10 Spider-Man Deaths

Δέκα θάνατοι στο Spider-Man franchise
9

Frederick Fosswell (The Amazing Spider-Man #52)

1967WriterStan LeeArtistJohn Romita Sr.Marvel Comics

Ξέρω τι σκέφτεστε… “Ποιος είναι αυτός ο Fosswell;’”. Ο Fred Fosswell πιθανότατα είναι ο λιγότερο δημοφιλής χαρακτήρας στη λίστα μας, αφού έχει πραγματοποιήσει σχετικά λίγες εμφανίσεις στον χώρο των comics, πεθαίνοντας το 1967, 5 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του Spidey στο AMAZING FANTASY. Παρ’ όλα αυτά, επέλεξα να τον συμπεριλάβω για αρκετούς λόγους, τους οποίους θα αναφέρω παρακάτω.

Ο Fosswell ήταν ένας δημοσιογράφος στην Daily Bugle, ο οποίος ζούσε μια διπλή ζωή, ελέγχοντας παράλληλα τον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης υπό το ψευδώνυμο Big Man. Η καριέρα του είχε, όμως, άδοξο τέλος, με τον Fred να συλλαμβάνεται από την αστυνομία μετά από μια κόντρα με τον Spider-Man. Αρκετό καιρό αργότερα και αφού είχε εκτίσει την ποινή του, ο Fosswell έπιασε ξανά δουλειά στην εφημερίδα όπου δούλευε κάποτε, με τον J. Jonah Jameson να του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Παρ’ όλα αυτά, η γλυκιά γεύση της παραβατικότητας αποδείχθηκε ακαταμάχητη για τον πρώην κατάδικο και ο Fred επέστρεψε στις παλιές του συνήθειες, αυτή τη φορά ως δεξί χέρι του Kingpin. Όταν, όμως, ο βασιλιάς του εγκλήματος απήγαγε τον Jameson και προσπάθησε να τον σκοτώσει, ο Fosswell δεν μπόρεσε να αφήσει τον μοναδικό άνθρωπο που τον εμπιστεύτηκε να πεθάνει και τελικά θυσιάστηκε, πέφτοντας νεκρός από τα πυρά των ανδρών του Kingpin, εξασφαλίζοντας όμως έτσι αρκετό χρόνο, ώστε ο Spidey να σώσει τον Jameson.

Το AMAZING SPIDER-MAN #52 ήταν μια από τις πρώτες ιστορίες του Spider-Man που διάβασα (από όσο θυμάμαι, το έδινε δώρο μια εφημερίδα, μαζί με άλλες ιστορίες). Η θυσία του Fred μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση από μικρό, τόσο λόγω του ηρωισμού που την περικύκλωνε, αλλά και επειδή έφερε στο προσκήνιο την συναισθηματική πλευρά του ιδιότροπου και υπερφίαλου Jameson. Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και επειδή ο Fosswell ήταν ένας πολύ μικρός χαρακτήρας που ποτέ δεν επέστρεψε, θα τον τιμήσω με την 9η θέση στην λίστα.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1