5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ V.58 (X-Mas Special)

Η CrossGen επιστρέφει με RUSE και SIGIL, οι Fantastic Four μάλλον μηδενίζουν το “κοντέρ”, ο Clive Barker και η δημιουργία του Hellraiser έρχονται στην Boom!, ένας κασκαντέρ τραυματίζεται σοβαρά στο preview show του Spider-Man Musical και τέλος το περιοδικό MOV εγκαινιάζει την ιστοσελίδα του! BONUS FUN STUFF: Ο καθένας μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο δικό του comic, το Comics Alliance φιλοξενεί gallery του Sean Phillips, ο illustrator Andy Jones, δημιουργεί -κυριολεκτικά- προφίλ χαρακτήρων της Marvel, το ENTERTAINMENT WEEKLY φιλοξενεί ένα comic του Dean Haspiel αφιερωμένο στον Harvey Pekar, και ο Frank Miller σκηνοθετεί το spot γυναικείου αρώματος. Η στήλη 5 Πρόσφατα Νέα σας εύχεται καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα!

  • 1. Η CROSSGEN ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ RUSE KAI SIGIL

Μετά την αρχική ανακοίνωση της Marvel κατά τη διάρκεια του φετινού San Diego Comic-Con, ότι η CrossGen επιστρέφει το 2011, ήρθε πριν από μερικές ημέρες ένα δελτίο Τύπου που ανήγγειλε ότι η έναρξη του νέου imprint θα γίνει τον προσεχή Μάρτιο. Η CrossGen ξεκίνησε το 1998, και το 2004 χρεοκοπημένη πλέον, αγοράστηκε από την Disney. Η νέα αρχή θα γίνει με την επιστροφή των τίτλων RUSE και SIGIL (όπως είχε υπαινιχθεί στο New York Comic Con). Τον πρώτο θα γράφει ο δημιουργός του, Mark Waid (ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του Chief Creative Officer στη Boom! Studios) και θα σχεδιάζει ο Mico Pierfederici, ενώ το δεύτερο έρχεται σε σενάριο Mike Carey και σχέδιο Leonard Kirk. Σύμφωνα με τον David Gabriel (SVP of Sales and Circulation) της Marvel, όλοι οι τίτλοι του νέου imprint θα έχουν τιμή $2.99. Σε συνέντευξή του στο CBR, o Mark Waid μιλάει για το revamp της σειράς RUSE, δέκα χρόνια μετά.

  • 2. ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ FANTASTIC FOUR;

Με ένα teaser image που συνοδεύεται από τη φράση “FF #1: A Beginning” και φέρει τα ονόματα του Jonathan Hickman και του Steve Epting και την ημερομηνία Μάρτιος 2011, η Marvel αφήνει να εννοηθεί ή ότι η σειρά Fantastic Four μηδενίζει για άλλη μια φορά την αρίθμηση ή ότι βρισκόμαστε μπροστά στη γέννηση ενός ακόμη τίτλου με πρωταγωνιστές την υπερηρωική οικογένεια της Marvel.

Δεδομένου του θανάτου ενός εκ των τεσσάρων μελών της ομάδας στο storyline, “Three”, αυτή είναι πραγματικά μία από εκείνες τις περιπτώσεις που δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε… Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, θεωρώ λανθασμένη την έναρξη ενός ακόμη τίτλου ή ακόμη και ενός reboot με οποιαδήποτε άλλη σύνθεση πλην της κλασσικής. Εξάλλου έχει πολλάκις αποδειχθεί στο παρελθόν ότι οι αλλαγές στο roster της ομάδας λειτουργούν όπως και οι άλλες στολές του Spider-Man: Ως ευχάριστα διαλείμματα και τίποτε άλλο!

  • 3. HELLRAISER ΚΑΙ CLIVE BARKER, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ BOOM! STUDIOS!

Οι ειδήσεις για το αγαπημένο horror franchise του Clive Barker δεν έρχονται από τον κινηματογράφο, αλλά από τον χώρο των comics, καθώς ο συγγραφέας ενώνει τις δυνάμεις του με τη Boom! Studios, για την κυκλοφορία μίας νέας ongoing σειράς την οποία θα γράφει ο ίδιος μαζί με τον Christopher Monfette, σε σχέδιο του Leonardo Manco. Αυτή είναι -αν δεν με απατά η μνήμη μου- η πρώτη φορά που ο Barker θα εμπλακεί δημιουργικά με project του Hellraiser, από την πρώτη ταινία του 1987. Επιπρόσθετα η Boom! θα κυκλοφορήσει το HELLRAISER: MASTERWORKS, με reprints παλαιότερων comics από δημιουργούς όπως οι Larry Wachowski, Neil Gaiman, Mike Mignola, Kevin O’Neil και Alex Ross. Αμφότεροι οι τίτλοι θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο του 2011, το μεν HELLRAISER #1 με εξώφυλλα των Tim Bradstreet και Nick Percival, το δε HELLRAISER: MASTERWORKS vol.1 με εξώφυλλο του John Bolton.

  • 4. ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ PREVIEW SHOW TOY SPIDER-MAN MUSICAL / ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Γελάσαμε με τις αισθητικές υπερβολές, ειρωνευθήκαμε τη life-style φυσιογνωμία της παραγωγής, σχολιάσαμε τα ουκ ολίγα ατοπήματα, τώρα όμως τα πράγματα σοβαρεύουν: Κατά τη διάρκεια της preview παράστασης που δόθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ένας από τους κασκαντέρ που έπαιζε τον Spider-Man έπεσε στο κενό από ύψος που αντιστοιχούσε σε δύο ορόφους. Ακολούθησε πανικός με την ηθοποιό Jennifer Damiano (ερμηνεύει την Mary Jane Watson) να ουρλιάζει “Someone call 9-1-1!”. Η αίθουσα εκκενώθηκε χωρίς το κοινό να έχει κάποια επιπλέον ενημέρωση, ενώ την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του 31χρονου Christopher Tierney παραμένει σταθερή αν και αποτιμάται ως σοβαρή.  Ο Brian Lynch της IDW που ήταν εκεί, μετέδωσε τις πρώτες λεπτομέρειες μέσω Twitter κι από εκεί άρχισαν να κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.

Με δεδομένο ότι το ατύχημα του Tierney είναι το τέταρτο στη σειρά για το musical SPIDER-MAN: TURN OFF THE DARK, τα συνδικαλιστικά όργανα των ηθοποιών του Broadway είναι επί ποδός για να αρχίσουν οι μηνύσεις κατά της παραγωγής, ενώ δύο από τους χρηματοδότες της παράστασης (το κόστος της οποίας έχει φτάσει τα $65 εκατομμύρια), κάνουν off-the record δηλώσεις για πιθανή αποχώρησή τους.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, από τη μία η παραγωγή σκέφτεται να μεταθέσει ξανά την πρεμιέρα (αυτή τη φορά για τον Φλεβάρη) κι από την άλλη η πληρότητα των preview performances αγγίζει το 98,2%! Τέλος, έχει ανέβει στο Comics Alliance, ένα άκρως κατατοπιστικό review, από το οποίο το μόνο που θα σας αποκαλύψω είναι ο χαρακτηρισμός της παράστασης: κόβει την ανάσα και προκαλεί δέος.

  • 5. ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ MOV ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ

Η φυσική συνέχεια του περιοδικού ΒΑΒΕΛ, έχει εδώ και μερικές ημέρες τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της. Σε αυτόν μπορείτε να βρείτε δείγματα των επτά τευχών του περιοδικού MOV που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, τις εκδόσεις babelart, βιογραφικά Ελλήνων και ξένων δημιουργών που συμμετέχουν με έργα τους στις εκδόσεις, αλλά και online bookstore.

  • BONUS FUN STUFF

—-There’s No Wrong Way to Enjoy the Art of Sean Phillips. Με αυτόν τον τίτλο, το Comics Alliance παρουσιάζει ένα gallery με σχέδια που ανεβαίνουν κατά καιρούς, στο blog του εξαιρετικού αυτού σχεδιαστή.

—- Έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των $200, η Copious Productions δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το θελήσει να πρωταγωνιστήσει στο δικό του μονοσέλιδο comic, στέλνοντας μία φωτογραφία του και τις λεπτομέρειες της ιστορίας που τον ενδιαφέρει, επιλέγοντας ένα από τα τρία είδη: noir, superhero και αυτοβιογραφικό. Εδώ και μερικές μέρες δε, αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα “μόνο” με $99!

—- Συνήθως όταν μιλάμε για το προφίλ ενός χαρακτήρα, εννοούμε όσα τον συνιστούν. Στην προκειμένη περίπτωση ο illustrator Andy Jones, κυριολεκτεί δημιουργώντας ένα όμορφο gallery χαρακτήρων της Marvel, που απεικονίζονται σε προφίλ! Το Comics Alliance φιλοξενεί αρκετά από αυτά τα έργα.

—- Το περιοδικό ENTERTAINMENT WEEKLY κυκλοφορεί με ένα comic του Dean Haspiel, αφιερωμένο στον φίλο και συνεργάτη του, Harvey Pekar, που έφυγε φέτος από τη ζωή.

—- Πριν από μερικούς μήνες είδαμε για πρώτη φορά το διαφημιστικό του νέου γυναικείου αρώματος Guilty by Gucci. Τη σκηνοθεσία έκανε ο Frank Miller, η μουσική ανήκει στους Friendly Fires, ενώ πρωταγωνιστούν η Evan Rachel Wood και ο Chris Evans. Πολύ καλύτερο από τη μεγάλου μήκους ταινία του, SPIRIT, είπα να μη φύγει η χρονιά προτού το παρουσιάσω στη στήλη κι ας έχει βγει κάποιο καιρό πριν…