Top 100 Marvel Comics

30-21: Four X-Books And A Gauntlet

Λίγο πριν το Top 20, βρίσκουμε πολλούς μεταλλαγμένους, storylines που ξεπερνούν το concept του “επικού”, ένα μεγαλειώδες run των Fantastic Four, αλλά και τον, πιθανότατα, κορυφαίο Ευρωπαίο δημιουργό comics.

30

Astonishing X-Men (Whedon/Cassaday)

2004-2008WriterJoss WhedonArtistJohn CassadayMarvel Comics

To 2004, o Joss Whedon ανέλαβε τα ηνία ενός νέου mutant title, παραδίδοντας ένα από τα καλύτερα X-Men runs αυτού του αιώνα.

Βρισκόμαστε χρονικά ακριβώς μετά τα βάναυσα γεγονότα του run του Grant Morrison στο NEW X-MEN, και η βασική ομάδα αποτελείται από τον Wolverine, τον Beast, τον Colossus, την Kitty Pryde (με τον δράκο της Lockheed) και επικεφαλής είναι ο Cyclops μαζί με την Emma Frost. Αυτή η γεμάτη fan-favorites ομάδα έρχεται αντίμετωπη με πολλούς εξωτερικούς, αλλά και εσωτερικούς εχθρούς, παραμένοντας, όμως, εκτός εμβέλειας από τα major Marvel crossover events της περιόδου, με αποτέλεσμα έναν τίτλο γεμάτο ωραίες, στρωτές ιστορίες, που ανασαίνουν απίστευτα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη γνώση προηγούμενων γεγονότων, καθιστώντας το φιλικό προς όλους τους αναγνώστες.

Ο ίδιος ο Whedon ζήτησε να είναι ανεξάρτητη η σειρά από τα μεγάλα events, καθώς θεώρησε πως δημιουργούν ένα continuity αδύνατο να ακολουθηθεί. Έχοντας αυτή την ελευθερία, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: να εξισορροπεί δράση με κωμικές στιγμές που βρίθουν από απίθανες ατάκες! O Cassaday δίνει ρεσιτάλ πανέμορφης καθαρής γραμμής, με κυρίως ρεαλιστικές απεικονίσεις, δημιουργώντας συνολικά ένα comic χάρμα οφθαλμών.

Τα ASTONISHING X-MEN #1-24, που έχει γράψει ο Whedon (η σειρά συνέχισε μέχρι το #68, με νέα creative teams), έχουν εκδοθεί και στα ελληνικά από την Anubis, αλλά δυστυχώς όχι και το GIANT-SIZE #1, στο οποίο και δίνεται ο επίλογος του run.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21