Top 100 Marvel Comics

30-21: Four X-Books And A Gauntlet
26

Infinity Gauntlet

1991WriterJim StarlinArtistsGeorge Perez, Ron LimMarvel Comics

“Prepare thyselves for battle most fierce and awesome.”

Μετά τα γεγονότα του THANOS QUEST, ο Mad Titan έχει πλέον στην κατοχή του τα Infinity Gems, τα οποία του δίνουν έλεγχο πάνω στο μυαλό, την ψυχή, τον χρόνο, τον χώρο, τη δύναμη και την πραγματικότητα, μεταμορφώνοντάς τον σε έναν θεό. Σύντομα, όμως, η χρήση που τους κάνει, θα τραβήξει την προσοχή πολλών χαρακτήρων, από όλες τις άκρες του σύμπαντος της Marvel, με μια σύγκρουση κοσμικών διαστάσεων να μοιάζει πλέον αναπόφευκτη.

Η αλήθεια είναι ότι αντικειμενικότητα και Starlin, για μένα, είναι δύο έννοιες αντίθετες, αλλά πως θα μπορούσα να είμαι αντικειμενικός, διαβάζοντας αυτό το comic; Η ιστορία είναι άψογη, η ροή της μαγνητική, οι διάλογοι σαιξπηρικοί, η σκηνοθεσία ιδιοφυής και η δράση καθηλωτική. Τί άλλο να ζητήσει κανείς; Ακόμη και μέσα σε όλο το εκρηκτικό σκηνικό που δημιουργείται, από τα μέσα του mini series και έπειτα, ο συγγραφέας δίνει χώρο για να αποτυπώσει ξεκάθαρα τους χαρακτήρες, πετυχαίνοντας παράλληλα μια εξαιρετική δυναμική, κατά τη διάρκεια της μάχης. Από τον χαρισματικό και μυστηριώδη Warlock, στον αυτοκαταστροφικό και δεσποτικό Thanos, η πένα του Starlin φαντάζει αλάνθαστη, ενώ το φινάλε συμπυκνώνει το νόημα και τον συμβολισμό του comic, με έναν ιδιαίτερα λυρικό τρόπο.

Σε συνδυασμό με το υπέροχο σχέδιο των George Perez και Ron Lim, το INFINITY GAUNTLET καταλήγει να είναι μια από τις καλύτερες ιστορίες της Marvel. Ένα έπος που εντυπωσιάζει, σε μέγεθος και σε ποιότητα, και που, μέχρι και σήμερα, επηρεάζει τα υπερηρωικά comics και όχι μόνο…

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21