Top 100 Marvel Comics

30-21: Four X-Books And A Gauntlet
24

Avengers: The Kree-Skrull War

1971WriterRoy ThomasArtistsJohn Buscema, Neal Adams, Sal BuscemaMarvel Comics

Η Γη βρίσκεται στην μέση ενός διαγαλαξιακού πολέμου, μεταξύ των Kree και των Skrulls, ενώ ταυτόχρονα, ο Captain Marvel προσπαθεί να αποδεσμεύσει τον Rick Jones από τον τηλεπαθητικό δεσμό που τους ενώνει. Η υπόθεση υπόσχεται δράση και δράμα, όπως μόνο η Marvel εκείνων των χρόνων μπορούσε να παραδώσει.

Πολύ απλά, το “Kree-Skrull War” είναι ένα από τα σπουδαιότερα arcs στην ιστορία της Marvel. Το σύνολο των χαρακτήρων που εμφανίζονται και η κλίμακα της πλοκής, καθιστούν την ιστορία αυτή πρόγονο των mega events. Avengers, Inhumans, Captain Marvel με Rick Jones, Fantastic Four και όχι μόνο, συντελούν ένα καστ που απλώνεται σε κάθε γωνιά του Marvel Universe. Η εταιρία ήταν συνώνυμη με το σφιχτό continuity μεταξύ των τίτλων της, αλλά σπάνια είχε γίνει, μέχρι τότε, σε τόσο έντονο βαθμό .

O Roy Thomas έχει δηλώσει ότι επινοούσε την πλοκή όσο προχωρούσε, εκτός από το φινάλε, το οποίο γνώριζε από την αρχή. Θα προτιμήσω να μην το αποκαλύψω, για όποιον δεν το έχει διαβάσει. Ας πούμε ότι το τέλος είναι ένας εορτασμός της πιο αισιόδοξης οπτικής των υπερηρωικών comics, της οπτικής που επικεντρώνεται στη φαντασία των αναγνωστών και των δημιουργών και στον ηρωισμό των δημιουργιών τους.

H δουλειά των αδερφών John και Sal Buscema, δύο από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν την καλλιτεχνική ταυτότητα της Marvel στα 70s, είναι αντίστοιχη του γραψίματος του Thomas, αλλά την πραγματική διαφορά την έκανε ο Neal Adams. Η πιο ρεαλιστική απεικόνιση των ηρώων έρχεται κόντρα στο πιο στυλιζαρισμένο artwork, που ήταν το συνηθισμένο για την εποχή, και φέρνει έναν αέρα ανανέωσης που έδειχνε το μέλλον και μια διαχρονικότητα που ελάχιστοι έχουν καταφέρει να πετύχουν.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21