Top 5 Hulk Stories

Οι καλύτερες στιγμές του Πράσινου Γολιάθ!
2

Planet Hulk

Απρίλιος 2006 - Ιούνιος 2007WriterGreg PakArtistsCarlo Pagulayan, Aaron LoprestiMarvel Comics

(Δημοσιεύθηκε στα INCREDIBLE HULK Vol. 2 #92-105)

Μία από τις πιο επικές μοντέρνες ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ για τον πράσινο γίγαντα. Ο Greg Pak, με το καλημέρα στο συγγραφικό τιμόνι του τίτλου, μας χαρίζει ένα έπος 13 κεφαλαίων και μας παρουσιάζει έναν Hulk έτσι όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί. Όταν οι Illuminati του Marvel Universe (Doctor Strange, Reed Richards, Black Bolt, Tony Stark κ.α.) αποφασίζουν ότι ο Hulk αποτελεί κίνδυνο για τον πλανήτη, τον απομακρύνουν από αυτόν, παρά τη θέλησή του. Προορισμός, ένας ειρηνικός έρημος πλανήτης, όπου ο Hulk θα έχει αυτό που ζητούσε – θα είναι μόνος του! Τα πράγματα, όμως, πάνε στραβά και ο Hulk θα προσγειωθεί στο πλανήτη Sakaar, όπου θα πιαστεί αιχμάλωτος από τον πολεμοχαρή βασιλιά του, θα πουληθεί σαν σκλάβος και θα γίνει μονομάχος στις αρένες, αγωνιζόμενος για την ελευθερία του. Στην πορεία θα αποκτήσει αδελφικούς συντρόφους, θα ερωτευτεί, θα ελευθερωθεί, θα επαναστατήσει και θα αντιμετωπίσει τον ίδιο τον βασιλιά, αλλά η τραγωδία, για μία ακόμα φορά, παραμονεύει…

Ο Pak αναπτύσσει μία ιδέα του Joe Quesada και επηρεασμένος από ταινίες όπως GLADIATOR και το SPARTACUS, αλλά και το βιβλίο του Sun Tzu Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, μας παραδίδει μία ιστορία στην οποία ο Hulk είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής (ο Banner δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά) και ξεδιπλώνει πολλές και άγνωστες μέχρι τότε πτυχές της περίπλοκης προσωπικότητάς του. O Hulk ο πολεμιστής, ο σύντροφος στη μάχη, ο σύντροφος στη ζωή, ο επαναστάτης. Και όλα αυτά σχεδιασμένα εντυπωσιακότατα από τους Pagulayan και Lorpesti, που μεταφέρουν τον αναγνώστη στο πεδίο της μάχης και απεικονίζουν, με τον καλύτερο τρόπο, τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση που δίνει ο Hulk και οι υπόλοιποι μονομάχοι.

Μία από τις κλασικότερες στιγμές στην Ιστορία του πράσινου γίγαντα και μία από τις καλύτερες ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ για χαρακτήρα της Marvel. Μαζί με το WORLD WAR HULK, που ακολούθησε, τοποθέτησαν τον Pak στο πάνθεον των “definitive writers” για τον Hulk και μας παρουσίασαν μία διαφορετική προσέγγιση στον χαρακτήρα, που ακόμα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πρασινοτόμαρο Γολιάθ.

#5 #4 #3 #2 #1