Top 100 DC Comics

50-41: The one where Superman dies (and gets better)
42

The Death And Return Of Superman

1992-1993WritersDan Jurgens, Louise Simonson, Roger Stern, Jerry Ordway, Karl Kesel, Gerard JonesArtistsDan Jurgens, Jon Bogdanove, , Tom Grummett, Mark D. BrightDC Comics

Μπορεί να μην αποτελεί την πρώτη ιστορία που διάβασα με πρωταγωνιστή τον Superman (το μακρινό 1996, από τις εκδόσεις Πέργαμος), αλλά σίγουρα είναι αυτή που είχε τη μεγαλύτερη επίδραση πάνω μου. Με μόνο αρνητικό το ότι η επιτυχία της άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στη βιομηχανία των comics, ο θάνατος και η επιστροφή του Superman δεν είναι απλά μια καλή ιστορία. Είναι ένα έπος, με πολύ δράμα, αμείωτη δράση, μυστήριο, και, όλα αυτά, καλά μπολιασμένα με σκόρπιες θρησκευτικές αναφορές.

Ο Doomsday αναδεικνύεται σε μια απειλή η οποία τρομοκρατεί τον αναγνώστη και η μάχη των δύο χαρακτήρων είναι από τις καλύτερες που έχουν τυπωθεί σε χαρτί. Και ξαφνικά, ενώ περιμένεις τη μεγάλη νίκη, ο Superman πεθαίνει και έχεις μείνει άφωνος να κοιτάς τη Lois Lane να σπαράζει, καθώς κρατάει στα χέρια της το άψυχο κορμί του. Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς εξυπνακίστικα τεχνάσματα, το σώμα του Superman εξαφανίζεται και τέσσερις νέοι ήρωες έρχονται να καλύψουν το κενό του.

Και όσο προσπαθείς να μαντέψεις τί τρέχει με τον καθένα τους, παράλληλα αρχίζει μια άλλη ιστορία, που οδηγεί στην ισοπέδωση της Coast City και την κάθοδο του Hal Jordan προς την τρέλα. Κάπου εκεί, επιστρέφει ο Superman, για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να δείξει γιατί είναι ο μεγαλύτερος ήρωας του κόσμου. Όταν τελειώσουν όλα αυτά, ακόμη προσπαθείς να κλείσεις το αγκυλωμένο στόμα σου.

Αν υπήρχε θρησκεία που πιστεύει στα comics, νομίζω πως ο Superman θα μπορούσε να είναι ο μεσσίας της και το συγκεκριμένο storyline, η Βίβλος της.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41